Vídeňské roštěnky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky na okrajích nařízneme, aby se nekroutily a prudce opečeme na oleji zbylém po cibuli. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Na pánvičku přidáme máslo a mouku (nebo instantní jíšku) osmahneme. Roštěnky osolíme a opepříme a polijeme na talíři vzniklou šťávou. Navrch nasypeme opraženou cibuli.
2
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sten1
    sten1 |

    19. 3. 2016 10:41

    Velmi rád se k tomu receptu i dnes vracím <:-) velmi spokojen

  • Šárka
    Šárka |

    29. 7. 2015 09:25

    Dusíme do měkka - to u některého masa trvá opravdu dlouho.... Záleží kde jste maso koupila, jak dobře je vyzrálé a z jak starého kusu to je ;-)

  • kachnis25
    kachnis25 |

    11. 8. 2011 09:44

    chutnaly, i když, pravda, byly dost tuhé

  • jeannie249
    jeannie249 |

    1. 5. 2011 14:43

    Delam je skoro stejne.

  • Olga .
    Olga . |

    4. 1. 2009 00:14

    Vídeňské roštěnky jsou minutka... :o()

  • Lukas Pazdera
    Lukas Pazdera |

    23. 2. 2008 16:16

    super recept,jednoduchý a fakt dobrý,za 1

Další doporučené recepty: