Hrnečková pomerančová bábovka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      hrnek cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      ks pomerančová kůra
  • poleva:
    • 0,5
      hrnek pomerančová šťáva
    • 0,6
      hrnek cukr

Nechte se unést netradiční a bábovkou s jemnou pomerančovou vůní. Díky cukrovému sirupu je bábovka nebývale vláčná a voňavá.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce smíchejte olej a cukr. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, dokud nejsou důkladně smíchány

RADA: VIDEO, jak na domácí Míša řezy

2
Přisypejte polovinu moučné směsi a dolijte polovinu mléka. Promíchejte a opakujte s druhou polovinou mouky a mléka. Přidejte vanilkový extrakt a pomerančovou kůru. Nalijte těsto do připravené formy, a jemně poklepejte o pult, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Pečte 50-60 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Před vyklopením, nechte 10 minut odstát.
4
Nyní si připravte sirup. V malém hrnci přiveďte pomerančovou šťávu a cukr k varu. Za stálého míchání vařte 2-3 minuty. Poté natřete polevu na povrch bábovky a nechte úplně vychladnout.
Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.