Slávky na víně se salátem Choriatiki

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát Choriatiki
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g sýr feta
    • černé olivy kalamata s peckou
    • oregáno sušené
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Slávky
    • 1
      kg slávky
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      ks fenykl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      dl bílé víno - suché
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • mořská sůl
    • pepř mletý
    • bageta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy. Posypte sušeným oreganem, osolte, opepřete a promíchejte. Nakonec salát bohatě zalijte olivovým olejem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slávky očistěte pod tekoucí studenou vodou a poté je nechte asi 15 minut namočené. Ve větším hrnci na oleji orestujte cibuli a fenykl, asi 3 minuty, přidejte česnek, jehličky tymiánu a bobkový list. Po 1 minutě zalijte vínem a na mírném ohni zredukujte přibližně na poloviční množství. Osolte, opepřete.
3
Slávky slijte a ještě jednou v cedníku propláchněte od písku. Přidejte je do hrnce, zvyšte teplotu na maximum a přiklopte poklicí. Slávky vařte, dokud se neotevřou, asi 5 minut. Poté odstavte, vmíchejte máslo a petržel. Podávejte s bagetou a salátem

RADA: Tipy, jak poznat opravdové máslo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.