Vaječný koňak bez vajec II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks salko slazené
    • 2
      ks vanilkový pudink (Karamelové, čokoládové) klasicky uvařené
    • 0,5
      l hnědý rum Podle chuti (více i méně)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salka uvaříme v plechovce na karamel asi dvě hodinky. Vychladlý karamel dáme do mísy, přidáme neslazený pudink, uvařený dle návodu na obalu. Vymícháme, aby nebyly hrudky a ředíme přidáním rumu, případně ještě přecedíme přes síto. Přelijeme do lahví, vychladíme a pijeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    12. 8. 2011 01:55

    nechapu, v receptu je napsany vanilkovy puding, pak je tam nejaka plechovka od karamelu. tak bud je to vanilkovy liker, karamelovy, ale urcite to neni vajecny!!!

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    15. 6. 2007 11:10

    U nás je to také domácí Baileys. Dělám to v mixéru, pak hrudky nehrozí.

  • Janča
    Janča |

    14. 6. 2007 21:39

    jj,my tomu ale říkáme domácí Bayleis

  • bubí
    bubí |

    7. 6. 2007 14:17

    jo jo, to je pravda... dělám ho proto, že ty syrová vajíčka prostě nemusím.... :o)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    7. 6. 2007 08:53

    Tak tohle je výborná mňamka, ale s vaječným koňakem to nemá moc společného, je to Karamelový likér. Bohatě stačí jen uvařit 2 Salka a rozmixovat s 1/2 litrem rumu. Vynikající.