• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Luxus řez
    Napište svůj komentář k receptu

    Luxus řez

    autor: haluška50
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Luxus řez
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks vejce
      • 4
        lžíce voda
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 100
        g cukr
      • 100
        g kokos
      • 0,50
        balíček prášek do pečiva
      • 1
        balení dětské piškoty
      • pikantní marmeláda
      • 2
        ks kondenzované mléko Piknik (75 g)
      • 1
        ks zakysaná smetana
      • strouhaný kokos Nebo čoko poleva

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky utřeme s cukrem, vodou, přidáme kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme na plech či pekáč a poskládáme vedle sebe piškoty po dvou slepené marmeládou. Pečeme asi 30 minut.
    2
    Na vychlazený plát vymačkáme pikao, necháme vsáknout a potřeme zakysanou smetanou. Posypeme kokosem nebo pocákáme čoko polevou. Moučník je poměrně sladký, ale moc dobrý.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Řez obližprst

    Řez obližprst

    Pudinkový řez

    Pudinkový řez

    Peříčkový řez

    Peříčkový řez

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Paja Zupa
      Paja Zupa | 3. 5. 2009 08:50

      Často si vybírám recepty podle ověřeného autora a Markéta Englicka tu má plno výborných receptů, ale tento se nepovedl. Tuhé těsto, které se těžko natírá na plech, a po upečení je z něj suchá placka. Asi jsem měla zvolit malý plech, ale 4 vejce běžně mívám na velký. Ostatní kuchařky mají podobné potíže - těsto ředí mlékem, piškoty vlhčí rumem. Tento recept hodnotím 3 - sníst se to dá, ale už nebudu opakovat.

    • Pavla Kalinová
      Pavla Kalinová | 28. 3. 2008 18:58

      Jak říká název jsou to opravdu luxus řezy. Těsto je akorát,ikdyž je pravda přidala jsem lžíci mléka.Piškoty jsem slepila jahodovou marmeládou a pokapala kokosovým likérem. Sice jsem dala kondenzované mléko,ale příště nedám je to opravdu hodne sladké.Zakysané smetany jsem dala dvě a než jsem je dala na buchu ještě jsem je rozmíchala s vaniilkovým cukrem.Nakonec jsem pokapala mlecnou cokoladou,znate takovu tu rychlu z pytliku kdy jen zahrejete a kapete z pytliku. Davam za jedna s peti hvezdickama.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 11. 5. 2007 17:35

      Možná jsem udělala nějakou chybu v postupu, ale jak čtu tady vaše reakce, tak recept není úplně ideální (je potřeba upravovat mlékem, máčením piškotů, vyjasňovat velikost plechu atd.). Podle mého názoru se nejdená o řezy luxus, ale o sušší tuhou buchtu ke kávě, kterou rozhodně nikoho neohromím :(.

    • Jana Nováková
      Jana Nováková | 11. 5. 2007 10:04

      Mně se recept líbí, ale zase mám problém s neurčitostí zadání :))). Jakože plech nebo pekáč je pořádnej rozdíl...zrovna řezy peču a netuším, jak to dopadne, protože než se mi podařilo na plech rozpatlat to těsto, které je docela tuhé, tak jsem se z toho málem osypala :)) a ty piškoty - 1 velké balení na celý plech nevystačí ani omylem.... Tak nevím, já teda nakoupila raději víc a teď čekám, co z toho bude... FOtka vypadá super, akorát příště to asi vrznu do menšího pekáče.....teda čekám, jestli to naskočí :)))

    • Anonym
      Anonym | 21. 3. 2007 13:30

      Jé, to vypadá pěkně.

    • Vlasta Vejvodova
      Vlasta Vejvodova | 19. 3. 2007 14:29

      O víkendu jsem dělala a jsou dobré,zaslala jsem i foto.Přes všechny neduhy pí.Mirky,tak jsem "sušila" pikšoty a jsou moc pěkné na řezu,po vytažení jsem pokapala rumem,nalila půl plechovky salka.Těsto bylo poměrně tuhé,zředila jsem mlékem.Dávám luxusní 1 :0))))

    • Blanka Veselá
      Blanka Veselá | 9. 3. 2007 12:59

      včera večer jsem upekla a nechala přes noc uležet aby ty piškoty změkky.Nyní jsem ochutnala a musím uznat že to jsou fakt luxus řezy.Moc díky za recept.S tímto u těch mých hladových krků určitě uspěju :o)))

    • Barbora Javorková
      Barbora Javorková | 9. 3. 2007 11:57

      Tak proč se, Mirko,ptáte, když to nehodláte zkoušet :))

    • Mirka
      Mirka | 7. 3. 2007 16:45

      Markéto, jak už jsem napsala, zkoušet nebudu. Už to, prosím, dál nebudeme rozvádět.

    • englicka marketa
      englicka marketa | 7. 3. 2007 16:16

      Mirko,tak je tam prostě nedáte,sto lidí sto chutí:o))od toho tu ten web přeci je:o)))

    • Mirka
      Mirka | 7. 3. 2007 16:00

      Jano,to máte pravdu, že se piškoty často používají, používám je i já, ale nikde, i ve Vámi uvedených receptech, se piškoty nedávají nahoru na syrové těsto a nepečou se s ním 30 min. Někdy se dávají péct, ale jsou zalité krémem a přkryté plátem těsta. Většinou se ale dávají až na těsto upečené a polévají krémem. Proto se mi tento postup nelíbí.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 7. 3. 2007 07:38

      Mirko, znám víc receptů, kde se oužívají piškoty( viz barevný řez,bábovka piškotka, rychlé pudinkové řezy,diplomatické řezy...) a všechny jsou vynikající.Jen se nebát vyzkoušet!

    • Mirka
      Mirka | 6. 3. 2007 19:27

      Že to stojí v receptu, jsem si všimla, milá Miriam, tento postup se mi zdá úplně zbytečný a zkoušet nebudu.

    • Miriam
      Miriam | 6. 3. 2007 18:21

      protože tak to stojí v receptu milá Mirko.Pokud nechceš tak je tam nedávej a dej je na upečený korpus.Jinak právě ty piškoty tomu dají hezký vzhled po upečení a tou marmeládou je těsto dobře vláčné....

    • Mirka
      Mirka | 6. 3. 2007 17:54

      Může mi, prosím, někdo vysvětlit, proč mám 30 min sušit - pražit, již upečené piškoty ?

    • marketa englicka
      marketa englicka | 6. 3. 2007 17:03

      Bebo až přijdu domů napíšu vám velikost plechu.momentálně nevím ani od oka:o))) salko by se použít asi dalo jen ho nechce moc,jen tolik aby nasáklo do piškotů a těsta.

    • MIRIAM VOLNÁ
      MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 16:45

      já to dala na klasický plech-(nemám ráda moc vysoká těsta)a bylo to akorát.

    • Anonym
      Anonym | 6. 3. 2007 16:28

      To by se i dalo použít místo pikniku salko,že?

    • beba
      beba | 6. 3. 2007 14:34

      Je to prosím na klasický veľký plech? Kto ste to už robili, prosím napíšte.

    • MIRIAM VOLNÁ
      MIRIAM VOLNÁ | 6. 3. 2007 10:56

      přes týden nepeču,ale nedalo mi to a utíkala jsem pro piknik a odp.jsem upekla.Jóó a teda podotýkám byla!!to dobrota.Mám nakázáno péct v sobotu znova.díky za recept.hodnotím jedničkou.Jo přidala jsem místo 4 lžic jěště asi 3.

    • marketa englicka
      marketa englicka | 6. 3. 2007 10:51

      já to nechala odležet a krásně mi změkkly tou smetanou.u vás se to asi nestihlo :o))))

    • Olga Lešáková
      Olga Lešáková | 6. 3. 2007 10:45

      Včera jsem pekla, ale těsto jsem měla opravdu hodně husté, přidala jsem mléko. Jinak piškoty jsou po upečení tuhé, příště je po slepení marmeládou namočím třeba ještě v rumu. Jinak je to veliká dobrota.

    • Haňule
      Haňule | 5. 3. 2007 17:33

      piknik mám velice ráda:o))a toto mě teda jěště nenapadlo:o)))nápad to je super,a s tím kokosem-jééééé:o)))ty piškoty asi změkknou že ??po natření tím piknikem a smetanou..

    • Jitka H.
      Jitka H. | 5. 3. 2007 14:57

      A já jsem viděla v Lidlu karamelové v tubě. Ale nezkoušela..

    • Anonym
      Anonym | 5. 3. 2007 13:30

      Ještě jste zapomněly na Jesenku, to je slazená smetana v tubě.Je výborná do silného černého čaje, kdysi mi to poradil jeden starý pán, který byl letec za války v Anglii.Vyzkoušejte, pohladí to žaludek i dušičku.

    • barča
      barča | 5. 3. 2007 12:05

      Jestli mohu vysvětlit, tak mléko piknik (modá tuba) je obyč sladké bílé, a pikao je také sladké, ale s přídavkem kakaa (mě tedy taky moc nechutná), ale každý jak má rád.

    • englicka marketa
      englicka marketa | 5. 3. 2007 11:58

      jo chtěla jsem jěště napsat,těsto je poměrně husté-proto aby ty piškoty nespadli hodně dolů.kdyby jste ho měli moc tak jěště přidejte vodu...

    • englicka marketa
      englicka marketa | 5. 3. 2007 11:31

      Ahojky,jééé teď nevím je to ta modrá tuba chutná to jako kondenzované mléko.Já to kupuji v kantíně když si chodím pro noviny :o))(mají tam jěště i hnědý ale to mi nechutná :o)) )no a napadlo mě to fláknout na piškot:o)))Romčo ano na syrové těsto-piškoty se trochu propadnou ale to vůbec nevadí,pečením se těsto zvedne a po upečení to vypadá celkem zajímavě:o)))zakysané smetany není moc ale úpně to stačí,krájí se to dobře.Polevu můžete použít a nemusíte.já jí jen tak trochu nacákaka na smetanu a posypala kokosem.Použila jsem zbylou hořkou čokoládu.

    • Romana K.
      Romana K. | 5. 3. 2007 10:54

      Nerozumím receptu. To mám slepené piškoty naskládat na syrové (neupečené) těsto? Slepené piškoty jsou dost těžké - nepropadnou se do syrového těsta? A co poleva? Zakysaná smetana ztuhne? Krájí se řezy dobře? Děkuji za vysvětlení.

    • Květoslava B.
      Květoslava B. | 5. 3. 2007 10:22

      Tak teď nevím,dáváte tam PIKAO nebo PIKNIK?V ingrediencích je Piknik,v postupu Pikao.Hanko, já to Pikao mlsám i teď, když mě honí mlsná.

    • anny
      anny | 5. 3. 2007 10:10

      Hele,Margotko,jak mám něco shodit,když házíš takový špeky....To mi nedělej,jooooo_?

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 5. 3. 2007 09:50

      Téda Markéto, už zase... Jé to jsem nevěděla, že se prodává Pikao, to jsem si jako dítě kupovala.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Kokos Kondenzované mléko Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhaný kokos Vejce Voda Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Nadívaný vepřový bůček

    Nadívaný vepřový bůček

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Masové kuličky v omáčce z Ikea

    Smetanové kuřecí kousky s rýží

    Smetanové kuřecí kousky s rýží

    Tvarohové těsto na slano i sladko

    Tvarohové těsto na slano i sladko

    Zapečený květák III.

    Zapečený květák III.

    Panna Cotta s pomeranči

    Panna Cotta s pomeranči

    Polévka z medvědího česneku

    Polévka z medvědího česneku

    Krevety Pil Pil

    Krevety Pil Pil

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Rizoto s vepřovou konzervou

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    35
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    25
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    21
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Jak se konečně rozloučit s dudlíkem? Stačí jednoduchý trik. Inspirujte se!

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Lulja kabab
    Lulja kabab
    Lupínkové hrudky
    Lupínkové hrudky
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
    Luxusní dort
    Luxusní dort
    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
    Luxusní punčák
    Luxusní punčák
    • Recepty.cz
    • Luxus řez
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí