Plněné papriky s rajskou omáčkou

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 25
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Plněné papriky
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček rýže
    • pepř mletý
    • 6
      ks zelená paprika
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • mletá sladká paprika
  • Omáčka
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • masox
    • skořice
    • pepř mletý
    • cukr
    • 200
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.

RADA: Jak si rychle připravit domácí mleté maso s kvalitním složením

2
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.

RADA: Jak udělat skvělou rajskou omáčku, která provoní celý byt?

3
Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jomka
    jomka |

    14. 2. 2017 12:36

    patri tam cca ctvrt kila ryze...

  • MílaO
    MílaO |

    21. 8. 2016 13:22

    Proboha! - umíte ještě vařit bez masoxu? Někdo zřejmě ne. Pak čtu: Ratatouille - masox, "klasická" svíčková - masox, rajská - masox atd.atd. Tohle je třeba něco hrozného - http://recepty.vareni.cz/klasicke-plnene-papriky/ Ať žijí glutamáty!! :-$ A mletý pepř do rajské? Proč? Na oleji osmahnout cibulku spolu s cca 3 kuličkami pepře, nového koření, 3 - 4 hřebíčky a bobkovým listem. Přidat hladkou mouku, udělat jíšku, přidat protlak, promíchat a nepřipálit, zalít postupně vodou a dobře promíchat, provařit cca 10 - 15 minut max. Přecedit přes řidší cedník, přidat skořici, šťávu z citronu nebo ocet, cukr, případně trochu rybízového džemu (vrch.lžičku) sůl, hotovo. Papriky naplním, ze všech stran osmahnu na oleji (prská to jako blázen) , dám do trouby upéct. Přidám do hotové omáčky. <3

  • MílaO
    MílaO |

    21. 8. 2016 13:03

    Babička do rajské dávala skořici a rybízový džem, ten dodá pikantnost. Dělám to taky tak. ;-)

  • MílaO
    MílaO |

    21. 8. 2016 13:00

    Přesně tak. Hodinu je vařit v omáčce - blé! :-$ A omáčce to rovněž nepřidá na kvalitě. Navíc se to nejspíš připálí.

  • Dana
    Dana |

    29. 7. 2016 08:14

    Patří tam balíček rýže. Kolik gramů to je pro nás, co nekupujeme sáčkovou rýži, ale sypanou?

  • Lucka
    Lucka |

    22. 11. 2014 11:43

    Ahoj, ja do rajske nastrouham cokoladovy pernik i s marmeladou. Nema to chybu, pernik zahusti a marmelada v nem prisladi omacku. Doporucuji :-)

  • michal
    michal |

    4. 9. 2014 17:56

    Papriky je určitě chutnější upéct a teprve upečené podávat k rajské.

  • Iveta
    Iveta |

    17. 8. 2014 19:36

    Blahopreji, takovych chlapu by melo byt vic.

  • postamal
    postamal |

    17. 8. 2014 13:08

    Dnes jsme to uvařily a byla to velká dobrota díky 8-)

  • Hladká
    Hladká |

    15. 8. 2014 19:07

    Výborný recept. :)

  • Tom
    Tom |

    17. 6. 2014 13:31

    Prostě dobrej recept, doporučuji špalíček celé skočice s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem restovat s cibulkou.

  • marsy
    marsy |

    14. 6. 2014 13:50

    vyborny recept, ja akorat jeste davam do masa trochu cesneku a krome protlaku i rozmixovane rajcata :-)

  • Leňule
    Leňule |

    11. 6. 2014 20:38

    ...do rajské česnek...to jsem v životě neslyšela ani nečetla v žádné kuchařce...já dávám do plátýnka skořici celou, hřebíček, nové koření, celý pepř a bobkový list...samozřejmě úměrně množství, které dělám...po provaření vyndám plátěný pytlík a vyhodím...

  • lopez33
    lopez33 |

    19. 5. 2014 12:06

    :-$ moc dobry recept :-$ dekuji :-*

  • lada
    lada |

    17. 5. 2014 11:08

    "Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme. " Je třeba dočíst do konce !!! Arogance není na místě.

  • helena
    helena |

    16. 5. 2014 18:26

    ráda bych věděla co s těma paprikama, to je budu jíst syrové, škoda, že všichni chválí. Recept nedokonalý. Papriky dát do trouby, nebo do omáčky, nebo vyhodit a jíst jen omáčku?

  • my
    my |

    7. 2. 2014 19:32

    moc dobry recept! doporucuji ! :)

  • MarketaBrejtrova
    MarketaBrejtrova |

    6. 2. 2014 12:32

    Výborná!!!! Děkuji za recept!!! :-)

  • Lacime
    Lacime |

    11. 11. 2013 21:56

    Recept jsem si sice trošku upravila a jídlo výborné :) Děkuji za recept :)

  • JANA
    JANA |

    13. 10. 2013 18:35

    PODLE ME ZADNY JA DO RAJSKE BUJON NEDAVAM POKUD MAS POTREBU HO TAM MIT DEJ ZELENINOVY.

  • MílaO
    MílaO |

    17. 9. 2013 11:35

    Na rajskou mám recept od mé babičky a ta zase od své maminky, to už jsme ale v 19.století. A nikdy jsem nejedla lepší rajskou. Patří do ní hřebíček, nové koření, 1 bobkový list a celý pepř, koření tak po 2 kusech, taky cibule, tedy cibulová jížka, nelépe rajčata nebo i protlak. Na závěr lžička rybízového džemu a trochu skořice, česnek ne, to už není rajská! To je klasická rajská omáčka k masu, k plněným paprikám babička do omáčky džem a skořici nepřidávala, tu dělala trochu jinou.

  • VeVerunka
    VeVerunka |

    11. 9. 2013 12:56

    Výborná omáčka, přidala jsem jen bobkový list

  • Marie Čápová
    Marie Čápová |

    28. 8. 2013 08:59

    Papriky se hrabou tam,kde není E250 a E252 - jsou to prudké jedy, které se nacházejí právě v párcích a ostatních uzeninách. Jinak děkuji za recept, je úžasný, dnes mám premiéru s tímto jídlem.

  • Helena
    Helena |

    25. 8. 2013 10:44

    česnek do rajský :-S ? no vidíte a tady by to nikdo nevzal do pusy..rajská musí vonět , moje babička říkala že každý má jinak chlupatý jazýček..tak prosím já nebudu hanět váš česnek a vi zase nechte naši skořici ju :-*

  • Dáša
    Dáša |

    23. 8. 2013 12:32

    bez skořice si rajskou omáčku neumíme představit, zato česnek nedáváme nikdy :-D

  • Dorka
    Dorka |

    23. 8. 2013 09:22

    no do rajské odjakživa skořice patří,ale česnek??? ještě ten tymián bych skouska,ale česnk,a to jsem kuchařka

  • Jitka
    Jitka |

    22. 8. 2013 13:40

    Omáčka výborná, prvně mi vyšla, tak jak má. Děkuji.

  • Kája
    Kája |

    16. 8. 2013 13:12

    Ty jo, tak to je šťastná ženská <:-) ;-)

  • Tonda
    Tonda |

    2. 8. 2013 12:38

    Česnek?

  • silvik T.
    silvik T. |

    22. 7. 2013 11:44

    Já chci taky takového chlapa <3

  • kocour Amadeus
    kocour Amadeus |

    14. 5. 2013 17:19

    Skořice tam patří až nakonec a moc ne. Ten česnek, no nevím te spíš do guláše.

  • bolek
    bolek |

    12. 4. 2013 18:51

    rajská a skořice, bez nového koření, vavřínu atd., to je sranda?

  • kuře 1
    kuře 1 |

    11. 4. 2013 16:56

    Tak jsem jí právě dovařil přesně podle receptu ta nemá chybu !!!!!!! Manželka přišla z práce má dnes narozeniny a tak jsem jí udělal rajskou.Kdo tu byl a kdo jí dělal? No přeci já.Ona ví že trochu vařím,ale ,že se pustím do rajský?! Měl jsem k tomu masové kouličky.(sekaná). Knedlík s domácí pekárny no co vám budu povídat a to jsem chlap. Takže o jeden vyzkoušený recept více.Díky.

  • Jaja
    Jaja |

    10. 4. 2013 16:31

    u nás zas nikdo nedává do rajské česnek, zato skořice habaděj.. :-)

  • pompier
    pompier |

    10. 4. 2013 11:06

    No vidíš a u nás to zase bez skořice nejde :-P

  • Jarouš
    Jarouš |

    29. 3. 2013 17:32

    Omáčka nevalná, skořicová, u nás v širěm okolí nikdo skořici do rajské nedává. Patří tam tzmián, bobkobý list a stroužek česneku.

  • kamil
    kamil |

    27. 3. 2013 15:49

    ahoj marto, akorát by mě zajímalo, jaký bujon tam mám dat? :-\ díky za odpověď :-P

  • cuketka
    cuketka |

    15. 3. 2013 13:56

    Je to super!!!!

  • Kamča
    Kamča |

    1. 3. 2013 20:59

    Dobrý večer Martino, mohu jen dodat...vynikajicí!!!!.Když jsem po prvně vařila dle vašeho receptu, tak nevařím jinak....moc dobré a rychlé...děkuji a doporučuji všem. <:-)

  • Okurka
    Okurka |

    16. 10. 2012 18:05

    Dekuji za recept, vyborne... pochutnali jsme si... :-)

  • dasa
    dasa |

    4. 8. 2012 23:06

    ryze jen uvarena :-)

  • JulieG
    JulieG |

    7. 4. 2012 18:42

    ted jsem omacku dovarila a je vynikajici!!! :-D ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • Jarka
    Jarka |

    17. 9. 2011 11:03

    Vařím také plněné papriky v rajské omáčce, ale tu dělám trochu jinak...Máme to moc rádi....

  • thellma
    thellma |

    3. 9. 2011 20:28

    já plním uvařenou

  • thellma
    thellma |

    3. 9. 2011 20:27

    Dělám tak také, dobrota :o).

  • KaRa
    KaRa |

    3. 9. 2011 13:26

    Plni se ryzi uvarenou nebo neuvarenou? Dekuji...

  • Martina
    Martina |

    19. 8. 2011 13:26

    jééééé kluci ahoj ! To mě těšííííí ! Díky moc!

  • kluci z lezení
    kluci z lezení |

    10. 7. 2011 13:25

    Martino, ty spagety od tebe s parkem byly naprosto vynikajici, kam se hrabou papriky...Diky za veceri :-)

  • danaceks
    danaceks |

    23. 6. 2011 08:36

    A ta omáčka :-) :-[ :-P

  • danaceks
    danaceks |

    23. 6. 2011 08:35

    A navícta paprika :-) :-) :-P

  • danaceks
    danaceks |

    21. 6. 2011 16:38

    to mám rád <3 :-P

Poslední navštívené:

Abecední seznam: