Jak připravit mleté maso

Mleté maso ještě často obsahuje zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Nejlepší je tyto přebytky z masa odstranit, i když samozřejmě jen do určité míry, protože tuk je pro šťavnatost a chuť klíčový. Abychom je odstranili protřeme maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá skvěle použít stěrka na těsto. Nejčastěji se využívá mleté maso k přípravě různých druhů sekané nebo karbanátků. K tomuto účelu by mělo být mleté maso opravdu pikantní, chutné a dobře okořeněné. Doporučuje se koření, jako je česnek, majoránka, cibule, dobromysl, chilli, výborné je přidat do sekané z mletého masa lžíci hořčice. Aby se mleté maso při přípravě lépe spojilo, přidáme k němu syrový najemno nastrouhaný brambor, anebo 2 až 3 lžíce kysané smetany. Mleté maso musíme ihned tepelně zpracovat, protože se velmi snadno kazí. Pomůže maso dobře prosolit, vydrží trochu déle, ale přesto maso zpracujeme co nejdříve.

Recept na hamburger s mletým masem najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat