Jak připravit mleté maso

Mleté maso ještě často obsahuje zbytky chrupavek, blan, kůže nebo kostí. Nejlepší je tyto přebytky z masa odstranit, i když samozřejmě jen do určité míry, protože tuk je pro šťavnatost a chuť klíčový. Abychom je odstranili protřeme maso jemným sítem. Nejlépe se k tomu hodí nízké rámové síto. K pasírování se dá skvěle použít stěrka na těsto. Nejčastěji se využívá mleté maso k přípravě různých druhů sekané nebo karbanátků. K tomuto účelu by mělo být mleté maso opravdu pikantní, chutné a dobře okořeněné. Doporučuje se koření, jako je česnek, majoránka, cibule, dobromysl, chilli, výborné je přidat do sekané z mletého masa lžíci hořčice. Aby se mleté maso při přípravě lépe spojilo, přidáme k němu syrový najemno nastrouhaný brambor, anebo 2 až 3 lžíce kysané smetany. Mleté maso musíme ihned tepelně zpracovat, protože se velmi snadno kazí. Pomůže maso dobře prosolit, vydrží trochu déle, ale přesto maso zpracujeme co nejdříve.

Mohlo by vám zachutnat