Novoroční kyselica

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g klobása
    • 500
      g brambory
    • 50
      g cibule
    • majoránka
    • nové koření
    • bobkový list
    • česnek
    • kmín
    • sůl
    • 125
      ml šlehačka
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g hladká mouka
    • ocet
    • 70
      g máslo
    • 300
      g uzené maso
    • sterilované zelí bez nálevu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku, bobkový list a utřený česnek. Zvlášť uvaříme uzené maso, pak ho nakrájíme na kostičky a i s vývarem přidáme do polévky.
2
Zvlášť uvaříme do poloměkka brambory nakrájené na kostičky a i s vodou je přidáme do polévky. Šlehačku rozdělíme na dvě části, v jedné rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. V druhé rozmícháme vajíčko a vlijeme nakonec do polévky a necháme přejít varem. Nakonec přidáme na zjemnění máslo a dochutíme solí, octem a případně polévkovým kořením.

Komentáře k receptu

  • Zlata
    Zlata |

    29. 12. 2006 00:27

    Dávám zelí kysané, nedávám máslo a vejce a je také vynikající.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    27. 12. 2006 11:35

    jojo toto mi můžem:o))a né jen na nový rok...