Bažant na smotane

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      bažant
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks cibule malá
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • citronová šťáva několik kapek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
2
Do bažanta vložte kousek másla. Bažanta vložte do kastrolu prsy dolů na rozehřáté máslo, přidejte cibuli rozkrojenou na půlky, bažanta potřete rozehřátým máslem a pečte půl hodiny v málo vyhřáté troubě.
3
Potom jej obraťte, podlijte smetanou a upečte doměkka za občasného přelévání mastnou šťávou. Cibuli vyjměte a do šťávy vmíchejte několik kapek citrónové šťávy.
4
Podávejte s dušenou rýží a s kompotem.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    2. 11. 2010 09:45

    Já ještě na másle orestuju kořenovou zeleninu společně s divokým kořením, tím zaliju bažanta, nechám přes noc odležet a druhý den peču. Dále podle receptu. Jen to pečení mi trvalo déle, asi to byl starší kus. A zrovna nám jeden běhá po zahradě :-D :-D