Falešné liptovské pirohy

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mirka.G.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g flíčky nebo i jiné těstoviny
    • 500
      g brambory
    • 300
      g bryndza
    • 50
      g slanina
    • 1
      lžíce kopr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve slané vodě uvaříme flíčky. Brambory očistíme a uvaříme pokrájené na kostky. Uvařené jemně rozmačkáme, ale ne úplně na kaši a smácháme s teplými flíčky, brynzou, posekaným koprem a omastíme vyškvařenou slaninou podle chuti.
2
Je to velmi rychlé jídlo, chuťově identické s liptovskými brynzovými pirohy, ale nepoměrně méně pracné. Může se podávat s kyselým mlékem. Množství těstovin, brambor i brynzy jsem víceméně odhadla, protože to nikdy nevážím, ale dělám od oka, takže nemusí být hmotnosti úplně dodržené.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Flíčky Kopr Slanina Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucaromosam
    lucaromosam |

    26. 11. 2011 15:28

    Vyzkoušeno dnes a rozhodně můžeme všem jen doporučit...

  • lucaromosam
    lucaromosam |

    26. 11. 2011 15:13

    Srdečně Vás zdravíme ze Severu čech :-) Dnes jsme recept vyzkoušeli a musíme uznat že chuť s pravými pirohy je opravdu stejná.Manžel pochází z Liptova a tak to umí posoudit :-) .Dovolili jsme si přidat i foto našeho výtvoru do Vašeho náhledu.Lucie

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    12. 11. 2006 20:26

    Aj ja som z Liptova a kôpor sa dáva aj do tohoto jedla, je uvedený v ingredienciách. Dokonca ja ho dávam aj do bryndzových halušiek, zdajú sa mi s ním lepšie.

  • Lucia
    Lucia |

    12. 11. 2006 18:45

    Pochadzam z Liptova a mozem povedat, ze sa ta na tzv. liptovske pirohy absolutne nepodoba. Do piroh sa pridava aj kopor.

  • MMMM MSMS
    MMMM MSMS |

    3. 11. 2006 11:21

    Pirohy sú trojuholníčky z rezancového cesta plnené buď sladkoualebo slanou - v tomto prípade bryndzovou náplňou.Bryzndza sa zmieša s uvarenými popučenými zemiakmi a kôprom. Halušky sú zo surových zemiakov a múky. Takže v tomto prípade to rezancové cesto jeho valkanie a lepenie trojuholníčkov nahradili fiačky. Chuť je rovnaká, len pirohy vyzerajú určite krajšie:-))

  • Di
    Di |

    3. 11. 2006 06:31

    A nejsou to spíše falešné halušky? Vždyť piroh je plněné pečivo trojúhelníkového tvaru. Co má společného nebo podobnéhp s tímto jídlem?

  • Mirka g.
    Mirka g. |

    2. 11. 2006 19:07

    Veď som napísala, že sú falošné:-))) je to rýchlovka, ktorá veľmi podobne chutí. Liptovské pirohy robievam aj jedávam často.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 11. 2006 18:31

    Tak toto ani zďaleka nie sú liptovské pirohy -asi ste ešte nikdy Mirka nejedla liptovské pirohy.