Boží milosti podle Anušky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • pomerančová kůra Trocha
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rostlinný olej
    • olej
  • Na posypání
    • moučkový cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné.
2
Rozválené těsto krájíme vroubkovaným rádýlkem na čtverečky, které prudce osmažíme, usmažené sypeme vanilkovým, moučkovým nebo skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    30. 11. 2007 19:02

    skusali sme rumovu a vinovu verziu a rozhodli sme sa pre tento recept. jednak nas oslovuje vona rumu a aj ked sa mi vidi toto cesto trosku menej sikovne ako to vinove, tak uz budem robievat tuto verziu. vdaka za recept a davam 1

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    18. 11. 2007 13:59

    kedze su tu 4 varianty, tak som sa nejako rozhodla ako pre prvy pokus , pre tento recept. jedinu indiciu ktoru som mala, ze to muz jedol ked bol maly a bolo to fantasticky dobre....podla toho ako zmizla nasa tradicna polovicna davka, tak boli dobre aj tieto....nabuduce skusim tie s tym vinom...hodnotit budem, az ked vyskusam vsetky 4 recepty. zatial vdaka, bola to fajnotka.

  • Lenka Kaňová
    Lenka Kaňová |

    20. 4. 2007 13:15

    Tohle pekla moje babička z Jižní Moravy. Léta jsem boží milosti neměla, jen na ně vzpomínám. Jako dítě jsem je milovala. Škoda, že se musí smažit.