Rizoto s krevetami z parního hrnce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček krevety (200g)
    • 2
      balíček rýže ve varném sáčku (rychlovarná)
    • 1
      balení zeleninová směs hrách+kukuřice+mrkev
    • 1
      balení mražená brokolice
    • žampiony dle chuti
    • 3
      plátek slanina
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pažitka
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži můžeme uvařit ve vodě klasickým způsobem nebo ji dáme do parního hrnce do spodní misky a budeme ji dělat společně se zeleninou dle návodu tzn. 25 minut.
2
Mraženou zeleninu + brokolici + žampiony nasypeme do horní misky a vše necháme vařit v páře. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a když začne zlátnout, tak přidáme i česnek (ne příliš brzy, pokud se bude dlouho pražit, zhořkne).
3
Do toho vhodíme (rozmražené) krevety a pražíme zprudka cca 3-5 minut. Ne příliš dlouho, aby nebyly tuhé.
4
Když je zelenina a rýže hotová přidáme ji do krevet a vše zamícháme. Osolíme, opepříme a pokapeme pár kapkami worchestrové omáčky.
5
Můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: