• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kuře tří hořčic Livie Klausové
    Napište svůj komentář k receptu

    Kuře tří hořčic Livie Klausové

    autor: Di
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kuře tří hořčic Livie Klausové
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks kuřecí maso celé kuře nebo 4 čtvrtky
      • 1
        sklenice zeleninová směs nebo podboná směs s feferonkou
      • 1
        lžička hořčice plnotučná
      • 1
        lžička hořčice kremžská
      • 1
        lžička dijonská hořčice
      • 1
        lžička rybízová marmeláda
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak přilijeme zeleninu (tak jak je) a upečeme. Maso poléváme vytvářející se šťávou, případně podlijeme trochou vody nebo bílého vína.
    2
    Recept jsem vyzkoušela - zajímavá pikantní obměna pečeného kuřete. Velmi dobrá šťáva po ohřátí.
    3
    Paní Klausová doporučovala jako přílohu bramborový knedlík, "kluci v akci" bramborovou kaši. Ti také přidali k masu máslo, ale podle mého názoru není potřeba.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Maso tří barev

    Maso tří barev

    Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin

    Slané tyčinky nebo krekry ze tří…

    Hořčicové kuře na smetaně

    Hořčicové kuře na smetaně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anna Vobroučková
      Anna Vobroučková | 28. 5. 2009 13:34

      Dělala jsem už několikrát,jako přílohu rýži a je to výborné. Dávám 1.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 10. 2008 14:42

      Josta je super ovocie:))) máme jostové kríky už asi 6 rokov a ovocie je výborné. Josta rodí už druhý rok po vysadení, stačí do zeme pichnúť odrezaný konárik ( asi 20-30 cm veľkosť ) a krásne zakorení. Na druhý rok už rodí.

    • Iva Pěnkavová
      Iva Pěnkavová | 21. 10. 2008 14:24

      Díky hned jsem o něco chytřejší !

    • Di -
      Di - | 21. 10. 2008 14:21

      Josta je ovoce, vzniklé křížením rybízu a angreštu.

    • Gábina H
      Gábina H | 21. 10. 2008 13:47

      Josta - více informací zde http://www.vareni.cz/trendy/josta-drobne-ovoce-na-nasich-zahradach/

    • Iva Pěnkavová
      Iva Pěnkavová | 21. 10. 2008 13:01

      Vařím nejen podle receptů , ale i komentářů a tady jsem v komentáři našla výraz jostový džem ?! Napadlo mi ,že se jedná i o překlep , ale nic kloudného mi tam neleze ?! Pomůže mi někdo?! Jinak recept vypadá zajímavě , z hořčice se dají dělat zázraky , určitě vyzkouším !?

    • Martina Kalužová
      Martina Kalužová | 18. 10. 2008 15:34

      Dávám za 1, tento recept děláme už asi rok od zveřejnění v Květech a máme moc rádi celá rodina. Místo dijonské hořčice dáváme trošku chilli nebo ostrého kečupu.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 16. 3. 2008 12:29

      Název byl opraven.

    • Veronika
      Veronika | 16. 3. 2008 07:56

      Už jej taky nevidím, díky:-) i Mileně. Šlo jen o překlep, ale pokud jde o jméno, je to důležité. Recept má u mě 1*.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 16. 3. 2008 07:34

      viete...musim sa veroniky zastat...ja som to videla tiez ....bolo v nazve a bolo tam napisane livivie. Nechapem to vonkoncom, pretoze som si ista, ze predtym to meno bolo napisane spravne....tak ako je teraz. zaujimave, ale nepodstatne....teda vlastne podstatne, lebo sa jedna o konkretne meno. uz som tolko citala o tomto recepte, ze to asi dnes uvarim na obed. prijemny den

    • Daniella O.
      Daniella O. | 16. 3. 2008 02:57

      Veroniko, mam obavy, ze ten preklep vidite pouze Vy sama. Take jsem si oci malem vykoukala, ale nenasla vubec nic. Kde tedy je?

    • Jarka O.
      Jarka O. | 15. 3. 2008 18:46

      Veroniko, ať hledím, jak hledím, žádný překlep nevidím, Vy ano?

    • Veronika
      Veronika | 15. 3. 2008 13:05

      Recept výborný, dnes jsem vyzkoušela a ne naposled. Ale s tím názvem, nezvládneme něco udělat? Že autor udělá překlep se stane, ale někdo vyšší by zasáhnout mohl a netrápit pozorné, hm?

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 9. 3. 2008 17:10

      Při čtení komentářů zejména u tohoto jídla platí přísloví "100 lidí - 100 různých chutí." Já jsem s manželem z tohoto kuřátka přímo nadšena. Oba máme rádi pálivá jídla. A tohle je přímo bombastické!!! Držela jsem se přesně receptu. Jenom hořčic a brusinkového džemu, na potření 4 stehen, jsem dala více - po 2 kávových lžičkách. Brusinkového džemu (4 lžičky) jsem přidala i do výpeku. Na podlévání stačil lák z Moravanky. Dávám velikánskou 1 a doporučuji všem milovníkům ostrého jídla.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 2. 3. 2008 13:43

      Také nás to příliš neoslovilo, ačkoliv máme pálivá jídla docela rádi. Džem jsem měla jostový, ale tam není proti rybízovému až takový rozdíl...Celkově mě to zklamalo, po tolika nadšených komentářích bych čekala něco víc. Známku nedávám.

    • Vlasta Spoustová
      Vlasta Spoustová | 28. 2. 2008 10:42

      Dobré, jednoduché, pikantní. Dávám 1.

    • Marie H.
      Marie H. | 27. 2. 2008 19:19

      Dnes jsme měli k večeři, ale na nás to bylo až moc „ pikantní “. Paní Klausové si vážím, ale vařit podle ní už nebudu. :-)))

    • Daniella O.
      Daniella O. | 21. 2. 2008 16:51

      Delala jsem take z naporcovaneho kurete a lehce podlevala brusinkovym dzusem. Bylo to opravdu vynikajici.

    • Marcel
      Marcel | 20. 2. 2008 14:11

      Je to výborné, ale já to zkusil ještě trochu jinak. Všechny hořčice + džem + moravanku smíchat dohromady, pak rozmixovat, přidat ke čtvrtkám kuřete a pak péct, .......

    • Helena
      Helena | 19. 2. 2008 22:48

      Kdybychom tady všichni dávali jen své originální,nikde nepublikované recepty,tak by těch receptů zde bylo setsakra málo.Když někdo ví o báječném receptu,proč ho nepřidat,jsem pro.

    • Anonym
      Anonym | 19. 2. 2008 11:24

      Kuře jsem dělala v neděli ,ale nic moc nam to neřikalo už jsem jedla lepši věci,ale je to jen muj nazor jak se říká 100 lidí 100chuti

    • Di
      Di | 18. 2. 2008 17:30

      Ty brusinky jsou skvělý nápad, miluju je. Takže příště určitě vyzkouším tuhe variantu.

    • Milena M.
      Milena M. | 18. 2. 2008 17:25

      tento recept - nazvala som ho "volebný" som vyskúšala. Keďže som nemala ríbezľový džem, použila som brusnicový. Naporcované kura som zrejme mala veľmi veľké, lebo som musela požiť vrchovaté lyžice horčíc aj džemu. Ku moravanke som pridala biele víno a zvyšok brusnicového džemu. Výsledok bol famózny. Skvelé so zamiakovou knedľou.

    • Jitka B.
      Jitka B. | 18. 2. 2008 14:11

      Viděla jsem recept v televizi a hned ho vyzkoušela, můžu doporučit. Dělala jsem přesně podle TV receptu - paní Livie uvádí i možnost naporcovaného kuřete, docela to doporučuji - je to rychlejší pečení a marináda se dostane všude. Taky to chce použít opravdu jen Moravanku - podobné zeleninové směsi (Kunovjanka apod.) chuť posunou úplně jinam. Kluci v receptu myslím trochu přehnali množství marmelády i hořčic, taky prý pak byla chuť trochu jiná. Neměla jsem čas na knedlíky, tak jsem to podávala s vařenými brambory a i tak to bylo výborné.

    • Jiřa
      Jiřa | 17. 2. 2008 18:55

      Ať to paní Klausová vařila nebo ne, tak nám to alespoň řekla, a díky za recept je to výborné.

    • Šárka Golíková
      Šárka Golíková | 16. 2. 2008 16:56

      Dnes bylo k obědu a výborné

    • StřeLenka
      StřeLenka | 16. 2. 2008 16:23

      Já jsem tedy smíchala všechno včetně zeleniny a nálevu hned nazačátku a do toho jsem dala naporcované maso na 2 hoďky marinovat. Pěkně natáhlo trochu nakyslou chuť. Pak jsem to upekla naráz. S bramborovým knedlíkem to byla fakt mňamka.

    • Jana
      Jana | 16. 2. 2008 11:41

      Dobrý den, tento recept dělám již delší dobu, našla jsem ho v časopisu Květy a u nás patří mezi jeden z nejoblíbenějších způsobů úpravy kuřete.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 15. 2. 2008 11:24

      Pokud chcete všechny recepty pořadu Kluci v akci, najdete je na www.ceskatelevize.cz v horní liště si najedete na Programy A-Z a vyhledáte Kluci v akci. Můžete se tak vrátit ke všem jejich receptům :o)

    • Anonym
      Anonym | 15. 2. 2008 07:39

      p.Klausová určitě jídlo nevymyslela ,ale pouze reprezentovala.Tak proč to nezkusit?Politika nepolitika.

    • Jana
      Jana | 14. 2. 2008 21:43

      milá zlatá Ilono, taková drobnost, já jsem s tím nezačala, ta moje příbuzná, co ten recept vařila v letech cca 1975 a dál se jmenovala Běla Justová, doufám, že mi rozumite.

    • Di
      Di | 14. 2. 2008 18:44

      Daniello, neměla jsem ani Moravanku, ale něco podobného, zavařeninu rybizovo-angreštovou a žádnou dijonskou hořčici, ale ostrou křenovou. Jídlo bylo spíše lehce nasládlé. A co se týká politiky, tou si jídlo nekazím, prostě recept jako recept.

    • Ilona Bagge
      Ilona Bagge | 14. 2. 2008 18:27

      Jano Nesvadbová, nepřipadá Vám trapné odsuzovat recept podle příjmení autora? Proč taháte své politické sympatie/antipatie sem na Recepty? Když někdo recept vyzkouší a nechutná mu, má právo ho posoudit, jak jste udělala ve druhé větě, ale ten začátek je fakt směšný. Pro vyjádření politických postojů - jakýchkoliv- jsou na Internetu jiné diskuze.

    • Dagmar
      Dagmar | 14. 2. 2008 16:55

      Daniello,recept jsem si zapsala hned u sledování televize a paní Klausová říkala,že se má přidat rybízová marmeláda.Taky tak jsem to hned vyzkoušela a je to opravdu velice chutné.Paní Klausová také podotkla,že by to měla být pouze sterilovaná směs Moravanka,která se naleje na trochu zapečené kuře,tak jak to píše Di.Máslo jsem taky nedávala.Nemusíte mít obavy,kuře nebylo vůbec kyselé.Určitě se návštěvě zavděčíte.Přeji dobrou chuť.

    • Jana Nesvadbová
      Jana Nesvadbová | 14. 2. 2008 16:53

      Paní Di , recept už z pricipu příjemí té dámy , co se prezentovala v televizi nikdy nebudu vařit a vařivala ho před mnoha lety moje příbuzná a nic moc,

    • Daniella O.
      Daniella O. | 14. 2. 2008 15:25

      Anonyme, je zde i hodne kucharek, ktere nemaji moznost tento porad sledovat a kazdy dobry recept uvitaji. Di vlozila recept originalni a vyzkouseny, coz je vyhodou, protoze se mohu rovnou zeptat, jestli kombinace Moravanky a dijonske horcice nevytvori prilis kyselou chut a jestli je mozne nahradit rybizovou zavereninu marmeladou? Moc rada bych zitra tohle kure upekla pro navstevu. Dekuji.

    • Di
      Di | 14. 2. 2008 14:54

      k.v. je jich bohužel mnoho, nejenom na těchto stránkách, ale v životě vůbec. Často sami nic nedělají, ale vadí jim, když něco dělají druzí, když jsou spokojení, nacházejí spřízněné duše atd. atd. Neřešme to, buďme jiní, buďme pozitivní! Negací otrávíme především vlastní duši. Tak si raději udělejme něco dobrého k jídlu, ať je nám dobře.

    • Anonym
      Anonym | 14. 2. 2008 14:48

      zrovna mi o tomto receptu říkala teta, dělala to o víkendu a moc jí to chutnalo. Měla to z pořadu Kluci v akci Též se chystám, že vyzkouším.Petra

    • Di
      Di | 14. 2. 2008 14:32

      Jo, dívala jsem se náhodou na televizi a recept mi připadal zajímavý a nápaditý - mám ráda tyhle na první pohled nekombinovatelné kombinace. Čekala jsem, zda ho někdo vloží, a když se tak nestalo, udělala jsem to sama. Myslím, že originálních receptů tu je zapotřebí. V poslední době se omílá stále dokola to samé. Vždyť takové mnoho hitů naší kuchyně mělo takovýto začátek - objevilo se v televizi a pak začalo kolovat. No a internet je na to kolování super pomůcka! nechte si chutnat!

    • k.v.
      k.v. | 14. 2. 2008 13:51

      Myslite, ze je ten anonym jenom jeden clovek, anebo je tech lidi vic?

    • milena kubikova
      milena kubikova | 14. 2. 2008 12:59

      Di- to urobila absolutne profesionalne.....najprv recept vyskusala a potom vlozila s uvedenim zdroja. Tak to ma byt.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 14. 2. 2008 12:08

      Anonyme, pokud jsem si všimla, Di- v postupu o pořadu Kluci v akci mluví, recept tedy nevydává "za svůj". Tak oč jde? Naopak jsem ráda, že recept už vyzkoušela a podělila se s námi o své zkušenosti.

    • Věra z Dc
      Věra z Dc | 14. 2. 2008 12:07

      Anonyme, polepši se, až budeš zase sledovat kluky v akci tak nevrtej a něco přihoď ! Já jsem totiž také viděla Livii jak říkala tento recept a chtěla jsem si ho vyzkoušet, ale postupně jsem na to zapomněna a jsem ráda že recept je v nabídce díky Di :-))

    • Světlana Čelechovská
      Světlana Čelechovská | 14. 2. 2008 11:40

      ...anonyme, anonym, ty aby si si nerýpnul...já jsem třeba "kluky v akci" nesledovala, a ani o receptu neslyšela...jsem vděčná, když někdo "hodí do placu" recepty, které byly třeba včera v televizi...a co ty, anonyme, kdy něco dobrého kromě špičkování pošleš?...

    • Anonym
      Anonym | 14. 2. 2008 11:02

      se někdo díval na kluky v akci, co?:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Kuřecí maso Pepř mletý Rybízová marmeláda Sůl Zeleninová směs
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vafle s lesním ovocem

    Vafle s lesním ovocem

    Čebureky

    Čebureky

    Krůtí stehno trochu na divoko

    Krůtí stehno trochu na divoko

    Teplý bramborový salát

    Teplý bramborový salát

    Anglické zázvorové sušenky

    Anglické zázvorové sušenky

    Sýrové pečivo

    Sýrové pečivo

    Zelný salát s mrkví a paprikou

    Zelný salát s mrkví a paprikou

    Potahovací hmota

    Potahovací hmota

    Těstoviny se špenátem a uzeným masem

    Těstoviny se špenátem a uzeným masem

    Doporučujeme

    30 minut
    Lehký bramborový salát

    Lehký bramborový salát

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    54
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    37
    Čočka na kyselo
    Čočka na kyselo
    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    25
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    Vondráčková má nový objev? Herec s těžkým osudem

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Deník Aha! 2.3.2021

    Deník Aha! 2.3.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Džíny, díky kterým budete mít nohy až do nebe. Kde je koupíte?

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Zavřít kantýny, když běží výrobní linky, je další blbost Babišovy vlády. Správné je zavřít obojí. Testy nic neřeší

    Zavřít kantýny, když běží výrobní linky, je další blbost Babišovy vlády. Správné je zavřít obojí. Testy nic neřeší

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Kuře tří hořčic Livie Klausové
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí