Křenová sekaná

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhaný křen dle chuti, cca
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná vrchovatá
    • 4
      lžíce mléko nebo voda
    • sůl a pepř
    • 1
      hrst strouhanka na zahuštění, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dobře smícháme s vejcem, solí, pepřem, křenem, mlékem, hořčicí a dle pořeby směs zahustíme strouhankou. Plnit můžeme dle chuti nebo vůbec.
2
1/ Ze směsi masa uděláme šišku, kterou přeneseme do vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme za občasného polití a přelití dozlatova.
3
2/ Směs masa rozetřeme na pomaštěném alobalu do tvaru čtverce, jehož střed potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny(salámu), kyselou okurkou, vejcem natvrdo, klobásou nebo párkem... - dle naší chuti. Pevně pomocí alobalu svineme, přimáčkneme, aby ze sekané rolády vyšel vzduch(praskla by) a i s alobalem dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme s občasným podlitím dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    19. 11. 2016 17:56

    Plnila jsem jen vajíčkama a okurkou a i tak byla parádní. Dík za recept.

  • Helena
    Helena |

    17. 10. 2012 18:06

    Výborná <:-) ! Vyzkoušejte si k ní udělat salát z řípy a křenu, nastrouhat řípu s křenem, osladit a ooctovat, trochu osolit a to je lahůdka. Nám to tak moc chutnalo a nezbylo nic :-D .

  • Zdeňka Pařízková
    Zdeňka Pařízková |

    10. 7. 2012 19:34

    Taky jsem se nechala zlákat a taky jsem se posnažila jí naplnit, dík alobalu náplň zůstala kde měla a chutnala nám. :-))

  • Margaritta
    Margaritta |

    31. 3. 2012 13:05

    Opravdu super jak za tepla, tak za studena. Nenapadlo by mě dávat křen do sekané, ale zkusila jsem to a udělala dobře. Dodal tomu skvělou chuť.

  • Diana
    Diana |

    19. 2. 2012 17:38

    Vyzkoušená, snědená a pochválená. Nechala jsem jí tak jak byla a neplnila jsem jí. Studenou jí manžel před chvílí dorazil s hořčicí a prý byla lepší než ta teplá k obědu, no zblajznul jí taky a bez řečí :-) .

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 2. 2012 21:02

    ...nerozčilujte se ;-) , ona DÁMA Vám za to nestojí :-| ...

  • Zuzana
    Zuzana |

    29. 1. 2012 12:39

    Mě se recept taky líbí a ráda ho zkusím, nechápu ale, jak můžete napsat super a ohodnotit recept pětkou. Umíte číst nebo jen z nespavosti škodíte?

  • kelišová
    kelišová |

    29. 1. 2012 00:13

    super ;-)