• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Základní těsto na palačinky
    Napište svůj komentář k receptu

    Základní těsto na palačinky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: 35 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Základní těsto na palačinky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    2 porce
      • 3
        g sůl
      • 150
        g hladká mouka
      • 3
        ks vejce
      • rostlinný olej
      • 0,30
        l mléko
      • 5
        g vanilkový cukr
      • citronová kůra
      • 2
        lžička cukr 1-2, není nutné

    Postup přípravy receptu

    1
    Na palačinky sníh nešleháme. Studeným mlékem zalijeme mouku, přidáme vejce, cukr, sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr (můžeme přidat rum, brandy). Šleháme tak dlouho, až se přestanou dělat hrudky. Těsto má mít hustotu sladké smetany, necháme 20 minut odpočinout. Je-li po odstátí příliš husté, přidáme mléko. Naběračkou těsto vyléváme na tukem vymazanou rozpálenou pánev. Palačinky musí být tenké a dorůžova upečené.
    2
    Plníme každý dle vlastní chuti. Některé posypu jen cukrem se skořicí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Těsto na palačinky

    Těsto na palačinky

    Těsto na palačinky

    Těsto na palačinky

    Základní těsto na pizzu

    Základní těsto na pizzu

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • mozec | 31. 10. 2019 09:11

      :3 :3 Výborné! Už leta nedělám jiné. :3

    • kaliiine
      kaliiine | 28. 11. 2016 18:10

      Recept formou receptu zde: https://www.youtube.com/watch?v=APR5VNtE1pU

    • pepa
      pepa | 22. 2. 2016 20:52

      takže jsi vlastně uvařil něco úplně jiného, no dobře :-D

    • matej
      matej | 20. 7. 2015 19:18

      palacinky byly vyborny :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

    • sup v kuchyni
      sup v kuchyni | 18. 1. 2015 17:27

      ......ses zbláznil??? 3 vejce na 150 g mouky????? :-D

    • karibic
      karibic | 10. 1. 2015 15:33

      vyborne palacinky a vajicka davam jen dve 8-)

    • Macík
      Macík | 29. 6. 2014 19:24

      Paráda, jen poradím a sice totální ZÁKLAD vaření a pečení - nejprve smícháváme všechny SYPKÉ položky... Je to jendodušší a nevznikají pak hrudky. :-)

    • palacinka
      palacinka | 2. 3. 2014 12:03

      :-D

    • Radim Kuchaříňo
      Radim Kuchaříňo | 17. 1. 2014 13:49

      Trochu jsem to upravil a výborné. Citronovou kůru ani vanilkový cukr jsem nedal. Místo hladké polohrubá mouka, trochu víc mléka pro řidší těsto. Doporučuji vmíchat i trochu skořice. Děkuji mějte se. <3 <:-)

    • anna
      anna | 1. 9. 2013 12:09

      <3 <3 <3 :-X :-X O:-) :-!

    • pavel.labužník | 17. 7. 2013 13:10

      Opravdu moc dobré, palačinky výborný ! :-)

    • Mirek
      Mirek | 28. 5. 2013 12:55

      ano to je pravda také jsem to zkoušel a opravdu jsou lepší s pol mouky, než-li hladké ...také mohu doporučit :-)

    • Blackty
      Blackty | 31. 3. 2013 10:13

      Palacinkove testo je lepsi z polohrube mouky

    • Bára
      Bára | 30. 3. 2013 19:49

      Těsto je dobré.Povedli se mi a všichni doma se olizovali.

    • Veverka.
      Veverka. | 28. 3. 2013 13:58

      Jste asi taková jednodušší. :-D

    • Lucka
      Lucka | 12. 1. 2013 20:08

      Těsto je skvělé. Dělala jsem palačinky dnes poprvé, právě podle vašeho receptu a povedli se báječně. :-)

    • Michal
      Michal | 8. 1. 2013 19:33

      Výborné těsto. :-) dopadlo to tak , že než jsem jednu dodělal , tak ta předešlá byla už ve mne :-D

    • Jana
      Jana | 8. 1. 2013 17:30

      Palačinky z tohoto těsta moc dobré, bez použití cukru i na slano. Doporučuji!

    • Martin
      Martin | 4. 1. 2013 13:05

      Dobrý den,tento recept nedoporuuji!! tšsto se lepí a poalu ani nejde dostat z pánviky bohužel hrůza ale když se povede dostat z pánviky tak je dobré chutově :)

    • Milan
      Milan | 23. 12. 2012 14:57

      jako nejluxusnější je, když všechny tyto základní suroviny máte doma, a když zrovna dostanete na něco podobného chuť :-) Těch očekávaných 35 minut je i s úklidem? já měl navařeno a nasmaženo za 20 :-) Bordelu celkem minimum, všechno jsem dávkoval dle oka ....

    • eM
      eM | 17. 12. 2012 23:17

      Nevím, nevím při stejném poměru, pokud vejce působí obdobně jako mléko, tedy jako zvlhčovač směsi, by těsto mělo být hustší a nemělo by se trhat v důsledku množství mouky. :-| Musí se zachovat poměr pevných a tekutých složek, to je základ. 8-) Dle lidové moudrosti: více mouky znamená tužší a moučnější palačinky, více vajec naopak dělá palačinky křehčí. Málo mouky a těsto se trhá. Pro méně zkušené více mouky nevadí lépe drží pohromadě. Dá se dělat i od oka do mléka s vejcem, solí a cukrem přisypávat mouku a ve chvíli kdy těsto neztéká z metličky, ale spíš kape je hotovo. I při míchání těsto není tak řídké jako mléko, ale jde už vidět rozdíl hustoty. Vše odzkoušeno a potvrzeno praxí :-| , protože opakování je matka moudrosti a dělá mistry. 8-)

    • Raduš J.
      Raduš J. | 20. 11. 2012 11:09

      Ja jsem student! :-$

    • Jarka
      Jarka | 23. 10. 2012 08:39

      Skvělé těsto,dá se i se sěhem i bez. :-)

    • Jiří Andrysík
      Jiří Andrysík | 7. 10. 2012 21:48

      Těsto je vynikající ! ;) Polovinu palačinek jsem udělal s nutellou, šlehačkou a malinovým pyrém. Druhou půlku palačinek jsem použil s domácí pomerančovou šťávou, vlaškými a pistáciovými oříšky. :-))

    • Monika Pokorna
      Monika Pokorna | 22. 9. 2012 11:58

      Těsto je dobručké, taky plním nutellou a je to fakt moc dobré.

    • lucie
      lucie | 11. 9. 2012 20:55

      zelenina v panvi

    • Irena Manová | 20. 8. 2012 22:38

      Udělala jsem to těsto trošku hustší , jablíčka bez jadřinců nakrájela na kolečka, namočila v těstíčku a usmažila ( tak, jak nám to dělávala naše maminka ) posypala cukrem se skořicí Palačinky i jablíčka chutnaly moc. A když do těsta přidáte lžíci pšeničných otrub - největší zdroj vlákniny (15,- kč v samošce) - přidávám do těst, omáček tekutin - prostě kam chci Věřte, že už nebudete mít Vy a Vaše děti mít problémy s vyprazdňováním. A pokud je trochu nasucho opražíte - paráda

    • Monika Pokorná
      Monika Pokorná | 16. 8. 2012 08:27

      MOc dobručké, naplnila jsem nutellou a děcka zdlábli všechno: )dávám za jedna.

    • Vilík
      Vilík | 27. 5. 2012 12:32

      Také jsem vyšlehala sníh..mňam :-)

    • meddynka
      meddynka | 24. 5. 2012 16:34

      Proč nešlehat sníh? Jsou daleko nadýchanější. Já šlehám

    • Lucie
      Lucie | 29. 9. 2011 13:10

      Tak Vám pěkně děkuji za radu... těsto řídké, palačinky se trhali, tudíž z jedné strany do zlatova, druhou stranou do koše... zůstanu u původního receptu... kdo šetří má možná za tři, ale v tomto případě zůstane hladový... :-DDD

    • auspuff
      auspuff | 17. 9. 2011 11:17

      autor/ka tohoto receptu je nejspíš vlastníkem mlékáren a drůbežáren ne? :-D :-$

    • luptice
      luptice | 2. 2. 2011 12:34

      Těsto jsem vyzkoušela a je výborné....díky dávám 1 :-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 12. 4. 2009 00:28

      Mám trochu "méně vajíčkové" těsto (na 1/2 l. mléka 2 vejce a cca 250 - 300 mouky), ale úplně bez vajec si palačinky nedovedu představit. No možná to také někdy zkusím. Simča

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 2. 4. 2008 13:58

      ne,vejce vubec nedavam,jednou jsem na nej neumyslne zapomnela ve spechu,a uvedomila jsem si to az kdyz jsem dosmazela posledni palacinku,jsou stejne chutne jako s vejcem,a netrhaji se.To ze je recept slozity jsem ustrelila,cetla jsem narychlo a misto snih neslehame jsem myslela ze uslehame,moje chyba,myslim ze ta veta by v receptu vubec nemusela byt. ;-).Jinak teda nenechavam testo odstat,podle me zdrzovani.

    • ALENA ROSENKRANZOVÁ
      ALENA ROSENKRANZOVÁ | 1. 4. 2008 15:26

      Nevím jak Vy, paní Ivo, ale já si vystačím s jednou mísou a šlehačem...Palačinky bez vajec také neznám, co může být na nich tak dobrého?

    • Krista
      Krista | 1. 4. 2008 05:38

      já mám recept z jedné staré kuchařky - na čtvrt l itru mléka 1 vejce, vše ostatní je stejné. Zdá se mi zbytečné dávat tolik vajec, dělám vždy asi litru a to bych měla dát 9 vajec? při dnešní drahotě?

    • Olga
      Olga | 31. 3. 2008 19:08

      P.Ivo, vajcia vôbec nedávate? Cesto sa netrhá? Ešte som nerobila palacinkové cesto bez vajec.

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 31. 3. 2008 13:23

      ja delam palacinky jen z mleka,mouky a spetky cukru a jsou vyborne.Tenhle recept je na me prilis slozity,nechtelo by se mi s testem na palacinky tak "patlat"

    • Anonym
      Anonym | 29. 3. 2008 13:15

      ????

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Palačinky Nejlepší dezerty Těsta
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Smažení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pečený kapr

    Pečený kapr

    Brokolicový salát s nivou II.

    Brokolicový salát s nivou II.

    Kuřecí maso na řecký způsob

    Kuřecí maso na řecký způsob

    Výborný chléb s pohankovou moukou

    Výborný chléb s pohankovou moukou

    Majonéza ze zakysané smetany

    Majonéza ze zakysané smetany

    Medové řezy alá falešný medovník

    Medové řezy alá falešný medovník

    Perník s kokosem

    Perník s kokosem

    Čína s kuřecím

    Čína s kuřecím

    Domácí mangové chutney

    Domácí mangové chutney

    Doporučujeme

    30 minut
    Kachní paštika

    Kachní paštika

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    113
    Francouzský jablkový koláč
    Francouzský jablkový…
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Kachna pomalu pečená
    Kachna pomalu pečená
    27
    Koka dort
    Koka dort
    26
    Pomerančový koktejl se sektem
    Pomerančový koktejl se…

    Zajímavé články

    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    Nová plastika Dary Rolins: Přestáváte si být podobná, tvrdí fanoušci

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Nedělní Aha! 24.1.2021

    Nedělní Aha! 24.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz 9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    9 příčin návalů horka, které nemají nic společného s menopauzou

    Ženy.cz Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Kabelky 2021: Tohle bude nejžádanější tvar roku!

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Základní linecké těsto
    Základní linecké těsto
    Základní těsto na koblihy
    Základní těsto na koblihy
    Základní těsto na koblihy
    Základní těsto na koblihy
    Základní těsto na pizzu
    Základní těsto na pizzu
    Zakryté hovězí plátky
    Zakryté hovězí plátky
    Zakrytý borůvkový koláč
    Zakrytý borůvkový koláč
    • Recepty.cz
    • Základní těsto na palačinky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí