Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřové maso nebo drůbeží, králičí...
    • 3
      ks řapíkatý celer řapíky, 2 -
    • koření - adžika , čubrica, gyros... nebo koření, kari, chilli... dle chuti
    • olej
    • sůl nebo sojová omáčka
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dle vlastního výběru (vepřové, kuřecí, králičí...) pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či kořenící směsí a necháme krátce proležet.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Dva až tři řapíky celeru (dle velikosti) pokrájíme na plátky.
3
V rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme masové nudličky za občasného promíchání dozlatova a poté je vyndáme z výpeku stranou a uchováme v teple.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

4
Do výpeku přisypeme pokrájené řapíky celeru a smažíme do částečného změknutí, na skus. Po osmažení zaprášíme solamylem, promícháme, přilijeme trošku vývaru nebo vody a provaříme. Případně ještě dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a odstavíme. Maso promícháme s řapíkatým celerem a podáváme.
5
Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory, rýží, chlebem, topinkou...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: