Vyložte pečící formu (nejlépe čtvercovou nebo obdélníkovou 20x30cm) pečícím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným... více o Citronové cheesecake řezy s vanilkou
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo... více o Malinový cheesecake s mandlemi
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo... více o Borůvkový cheesecake
Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm. Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny... více o Malinový tart s mandlemi
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme, vše jen krátce uvaříme v páře nebo v osolené vodě a necháme okapat. Cibuli pokrájíme a... více o Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Žebírka nasolíme a okořeníme kořenící směsí čubrica nebo adžika. Zeleninu a žampiony pokrájíme na větší kusy, vložíme do remosky o průměru cca 25 cm a... více o Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce
Červenou řepu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit. Po 30 minutách scedíme a necháme vychladnout. Poté řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Mezitím... více o Zdravý kakaový chlebíček z červené řepy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem. Okapané zelí dáme do... více o Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Cibuli pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme dosklovata. Pak přidáme na nudličky pokrájenou debrecínku nebo šunku, kterou také osmažíme a... více o Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Nejprve si připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku ... více o Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Vypracujeme nelepivé těsto,které vyválíme,dáme do vymazané formy a zarovnáme okraje. Místo čekanky použijeme čekankový sirup. Na náplň prošleháme... více o Makový koláč z čekankového sirupu a šmakouna
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80... více o Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi
Kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, případně okořeníme dle vlastní chuti dalším, námi oblíbeným kořením a dáme do malé remosky (24 cm) na... více o Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení. V robotu vyšlehejte... více o Mini pavlova s kokosovým krémem
Troubu rozehřejte na 180 °C V žáruvzdorné míse rozpusťte ve vodní lázni kokosový olej. Přidejte sůl a pomocí metličky rozpusťte cukr. Přidejte... více o Brownies
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte... více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a... více o Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a... více o Marinovaný vepřový bůček s povidly
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny... více o Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte... více o Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte lžičku soli a lžíci oleje a uvařte flíčky. Postupujte podle návodu a po uvaření flíčky přeceďte. Pekáč... více o Tvarůžkové šunkofleky
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc. Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek... více o Makronková srdíčka
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,... více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta... více o Pizza bolognese
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,... více o Sekaná se slaninou a zeleninou
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce... více o Cronuty
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem,... více o Čokoládová babka
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce... více o Donuty s borůvkovou polevou
Do malé misky nalijte vlažné mléko a prošlehejte s rozdrobeným droždím a javorovým sirupem. Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut. Ve... více o Veganské skořicové rolky
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část... více o Koblihy s vanilkovým krémem
Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou... více o Sojové výpečky (vrabci)
Troubu si předehřejeme na 170°C. Ve velké míse rozšlehejte vejce a za stálého míchání postupně přidejte máslo a cukr. Nakonec přidejte prosypanou... více o Levandulové cupcaky
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně... více o Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),... více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dortovou... více o Citrónová Janina
Maso osolte, opepřete a kůží dolů 10 minut zahřívejte na studené pánvi, až pustí tuk a opeče se. Obalte v semínkách. Posypte rozmarýnem a kůrou a 10... více o Kachní prsa se salátem s ořechy
Vločky krátce nasucho opražte. Zahřejte pánev a vlijte do ní javorový sirup se 2 lžícemi vody. Vsypte kakao a krátce 30 sekund povařte. Sejměte ze... více o Čokoládové müsli
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
Troubu rozehřejte na 160°C, dno formy vylože pečícím papírem nebo alobalem. Smíchejte perníčky, cukr a rozpuštěné máslo a hmotu udusejte na dno. Cream... více o Dýňový cheesecake s javorovým sirupem
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Troubu rozehřejte na 160°C. V pekáčku smíchejte cukr, zázvor a máslo. Hrušky oloupejte a zespodu z nich opatrně vyřízněte jádřince. Obalte je v... více o Hrušky s karamelem
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce... více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Žloutky smíchejte s cukrem. Přidejte polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a dvě lžíce teplé vody. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho... více o Sněhové dortíky z hrníčků
Mouky smíchejte s kypřícím práškem a oběma cukry. Udělejte ve směsi důlek, do kterého rozklepněte dvě vejce, přidejte máslo, citronovou kůru, trochu... více o Vrstvený koláč
Mouku prosejte s práškem do pečiva. Přidejte oba cukry, tři žloutky, mléko smíchané se semínky z vanilkového lusku a slunečnicový olej. Vše důkladně... více o Vanilkové mini bábovky
Z trochy mléka, droždí, lžičky cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme vykynout. Poté vmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, trochu teplého mléka, sůl,... více o Koblihy "Čtyrky"
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr. Přiveďte k varu a odstavte... více o Kaštanové crème brûlée
ŽEMLE: Do misky si nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor, vajíčka, olej a soľ a premiešame. Do cesta pridáme múku a znova premiešame.... více o Domáci hamburger
Batáty vydrhněte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou, díky tomu bude moci během pečení unikat pára. Pečte je v troubě předehřáté na 200°C asi... více o Plněné batáty
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na... více o Polévka z pečeného květáku