Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g jablka hrubě nastrouhaná
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžička skořice - mletá dle chuti, cca
    • 150
      g cukr krupice dle sladkosti jablek, cca
    • 1
      lžička citronová kůra dle chuti, cca
    • 6
      lžíce olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
  • Dále dle chuti:
    • rozinky
    • brusinky
    • nasekané ořechy nebo mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
K jablkům na jemno přistrouháme citronovou kůru, přidáme cukr, skořici, žloutky a olej, vše dobře promícháme, přilijeme smetanu, přisypeme mouku s kypřidlem a kdo chce, může přidat v rumu máčené rozinky nebo brusinky, nasekané ořechy...
3
Do těsta zlehka vmícháme sníh z bílků, těsto nalijeme do koláčové formy (cca 33 cm), pekáčku nebo bábovkové formy, které jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, cca 25 minut, dle použité formy. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
5
Po vychladnutí, před podáváním, můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou nebo přelít čokoládovou nebo citronovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy...

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

6
Buchta je krásně vláčná a nadýchaná, dá se použít i jako korpus na dort nebo řezy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: