Čokoládovo-mandlový dort s blumami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 175
      g máslo
    • 175
      g třtinový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 2,5
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      g hladká mouka
    • 50
      g kakao
    • 175
      g mleté mandle
    • 75
      g hořká čokoláda
    • 400
      g bluma
    • mandle plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180° C. Přpravíme si všechny suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Formu na dort, nejlépe s odnímatelným dnem, vymažeme máslem a její dno vyložíme papírem na pečení.

RADA: Jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech

2
V mixéru ušleháme do pěny máslo a hnědý cukr. Celá vejce nejdříve lehce rozšleháme v misce a pak postupně přidáváme k rozšlehanému máslu s cukrem. Pokud by směs měla tendenci se srážet, přidávejte vejce pomaleji, popřípadě zasypte lžící mouky z připravené směsi.
3
Do odvážené mouky dejte prášek do pečiva a promíchejte. Postupně přidávejte ke směsi v mixéru společně s kakaovým práškem, který prosijte, abyste se zbavili případných hrudek.
4
Přidejte mleté mandle a nakonec na hrubo nasekanou čokoládu a už jen krátce zamíchejte.
5
Směs je hustší konzistence a tak ji lžící přendejte do vymazané formy a přitiskněte k okrajům. Uhlaďte povrch a přidávejte rozpůlené a odpeckované blumy, lehce je zatlačte do těsta rozkrojenou půlkou nahoru. Posypejte vše tmavým cukrem muscovado a dejte péct do trouby na 1 hodinu. Zkontrolujte špejlí, zda je střed upečený, pokud ne, ještě dopékejte asi 5 -10 minut. Dort by neměl být příliš upečený, pak může být přesušený.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

6
Nechte lehce vystydnout ve formě, pak opatrně vyjměte a dejte na servírovací talíř. Ozdobte mandlovými plátky. Můžete servírovat i se zakysanou smetanou.
Kategorie: Dezerty Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: