Bulgurový salát s tofu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g bulgur
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 1
      ks okurka salátová
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      hrst máta
    • 2
      ks citron
    • 400
      g uzené tofu
    • sezamová semínka černý sezam
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.

RADA: Mlsejte bez tuku: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

2
Rajčata pokrájejte na kousky, okurku na kostičky, jarní cibulky na kolečka a bylinky nasekejte, vše promíchejte s bulgurem. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
3
Tofu nakrájejte na plátky a opečte na troše olivového oleje z obou stran, osolte a posypte černým sezamem. Podávejte s bulgurovým salátem a zakápnuté citronovou šťávou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: