Bulharská musaka -Olga

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Olca77

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory zhruba
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      balení mleté maso kdo jaké má rád
    • 4
      lžíce čubrica koření (rojikovo koření)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balení balkánský sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé kousky. Mezitím si nakrájíme syrové brambory na kostičky, oloupanou cuketu na kostičky a dáme si to do velké mísy. Pak přidáme sůl a rojikovo koření čubrica, dobře promícháme, a přimícháme maso z pánvičky. Celou směs dáme do pekáče, zasypeme nadroleným balkánským sýrem a přiklopíme víkem. Pečeme do změknutí brambor (asi 30minut) a v závěru pečeme bez víka, aby se sýr trochu opekl do barvy.
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Cibule Čubrica Cuketa Mleté maso Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ilona
    ilona |

    21. 4. 2014 16:24

    jj,pritel je bulhar a delaji ji jak pisete bez cukety,lilku,davaji jogurt s vejci :-) ale kazdej ji dela jinak to je pravda

  • Marcela
    Marcela |

    1. 10. 2012 09:09

    Jo a já do ní navíc dávám konzervovaná rajčata 8-)

  • Marcela
    Marcela |

    1. 10. 2012 09:07

    Já jedla musaku od tchýně bulharky, a žádná cuketa ani lilek tam nebyla, dává tak trochu balkan sýru a pak bílý jogurt s vejci na závěr na zapečení. Každý si ji dělá jak mu chutná a jak ji má naučenou od své maminky. Nevím proč ty dohady, i v jedné vesnici ti udělají musaku na 10 spůsobů. ;-)

  • Jana
    Jana |

    7. 3. 2012 10:18

    Damy nehadejte se,kazda ma v podstate pravdu,protoze tech musak je tolik druhu,kazda kucharka ci hospodynka ma svoji vlastni "rodovou "variantu,taktez jsou rozlisovany regionalne,jinak ji dela recka jinak bosnacka ci srbka jinak bulharka.Jinak se dela v primori a jinak ve vnitrozemi.Podstata musaky jsou vsak brambory.Mi nejvice chutna jak s bramborama tak i s opecenym lilkem (ten se ovsem musi nechat "vyplakat",aby pustil tu horkost ze sebe,jinak by jidlo nebylo dobre),jenze s touto variantou je dost velka drbacka,na to se spotrebuje moc casu.Take je dobra musaka, bez besamelu,jenom opect a ve 2/3 peceni se skoro hotova mus.. prelije smesi 2-3 dl.mleka nebo smetany s rozkvedlanym vejcem a lzickou hl.mouky.Toto udela na mus..tkzv.cepici,ktera ale stejne opadne,jakmile se mus.. ochladi.

  • mirka
    mirka |

    19. 11. 2011 16:03

    tak zensky cubrica je tady saturejka a nepatri tam cuketa ale paprika a rajce a vubec tam nepatri balkansky syr ale byli jogurt s rozmichanym vejcem. tak nerozumim toomu co jste tam jedli

  • Olca77
    Olca77 |

    14. 9. 2011 11:17

    Takhle nám chutnala musaka v Primorsku. Ale když jsem si na ní chtěla najít recept na internetu, tak opradu byly recepty na musaku taaaaaaaaaaaaaaaaak strasně rozdílné, že těžko říct, která je ta pravá. Každopádně tahle chutná naší rodině. :-)

  • helča
    helča |

    14. 9. 2011 09:08

    Tato "musaka" nemá bohužel s musakou nic společného.