699
Vepřové maso nakrájané na plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme Worchestrovou omáčkou a osmažíme na oleji.... více o Přírodní vepřové maso
1. Kolecka pannenky osmazime asi 5-8minut na kazde strane. Uchovame v teple 2. Do panve vlozime ocet a horcici a varime asi 1 minutu michajice... více o Veprove medajlonky s horcicno-peprovou omackou
Králíka opláchněte a osušte. Z bůčku odkrojte plátek a nakrájejte ho na drobné kostičky, cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Kostky bůčku... více o Vepřový králík pečený na bylinkách
Řízky si omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji z obou stran. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na... více o Vepřové plátky zapečené s cuketou
Na krém použijeme buď vanilkový nebo kakaový pudink. Máslo (200 gramů) a cukr (dle chuti, cca 3 lžíce) používáme vždy do každého jednoho krému. *... více o Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Zbylou mouku smícháme se solí, zbylým cukrem,... více o Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli... více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Pokrájené houby dáme do vody na chviličku povařit, pak scedíme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Maso pokrájené na kostky, osolené,... více o Vepřové na houbách s fazolkami
Vepřové maso nakrájíme na slabé plátky, trošku naklepeme, osolíme, opepříme. Čím větší plátky, tím se nám bude lépe ,,vystýlat,, forma. Použít můžeme... více o Vinná klobása ve vepřové vaničce
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také. Až se voda... více o Vepřové v mrkvi
Množství surovin záleží na počtu osob. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a dáme do pekáčku. Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okmínujeme a dáme na... více o Vepřové s česnekem a uzeninou
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3... více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Pomazánku na chlebíčky si zvolíme dle vlastního výběru. Nejlepší jsou světlé a hustší, dělají neutrálně barevný podklad pro zeleninu, která po husté... více o Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
**Připravte si náplň:** na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, nasekané mandle a pražte asi 3 minuty za stálého míchání. Přidejte kůru, mléko,... více o Věnec s mandlovou náplní
Maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, pokrájejte na větší kousky a zakapejte citronovou šťávou. Na marinádu v misce... více o Vepřové jehly s jablky
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na... více o Bábovka s mandarinkami-velká
Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a... více o Vepřové řízky v pařízském těstíčku
Cibule oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky a orestujeme na trošce oleje dozlatova. Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a... více o Vepřové kousky na paprice
Medailonky z vepřové panenky osolíme a opepříme, vložíme na pánev, kde máme již rozpálený olej a opečeme z obou stran, cca 3 minuty z každé strany.... více o Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou
Cibuli, česnek, kečup, hořčici, pivo, sůl, pepř smícháme v hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme přes noc marinovat. Pak žebírka... více o Pečená vepřová žebírka
Panenku si očistíme, pokrájíme na plátky, lehce naklepeme (stačí rukou), osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na pánev s troškou rozpáleného oleje... více o Vepřová panenka se žampiony-minutka
Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na... více o Nadýchané pařížské věnečky
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně
Vepřovou plec, uzený bůček (bez kosti) a cibuli umeleme v masovém strojku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a krátce je namočíme ve vodě. Pak je... více o Bramborovo-vepřové karbanátky s uzeným bůčkem
Vykoštěný kuřecí plát nasolíme z obou stran,položíme ho kůží dolů na alobal nebo pečící folii a pomažeme ho mletou směsí. Mletá směs:mléko, koření a... více o Vepřovo-drůbeží roláda se zeleninou
Do kotlet si prořízneme hlubší kapsy. Do každé kapsy vložíme plátek šunky a plátek sýru. Kapsu zavřeme, osolíme a opepříme, okraj můžeme zajistit... více o Vepřové Cordon Bleu
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice. Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně... více o Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do... více o Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
Na trošce rozpáleného oleje orestujeme cibuli, přidáme maso pokrájené na slabé nudličky, osolíme, též orestujeme a ke konci restování přidáme zpěnit i... více o Vepřové na kari s cuketou
Plátky naklepejte a osolte (ne moc - slanina i Niva jsou dost slané). Přichystejte si čtyři kousky alobalu na zabalení. Alobal potřete olejem, aby se... více o Vepřové maso v alobalu
1 - Zelí obereme ze suchých listů, vyjkrojíme košťál a nakrajíme na proužky. 2 - Vě větším hrnci rozpálíme trochu oleje a dáme osmahnout nakrájanou... více o Vepřo knedlo zelo po čínsku
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou... více o Velikonoční Sportella
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme... více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry
Cukr utřeme se žloutky a změklou čokoládou do pěny. Potom přimícháme ořechy a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané... více o Velikonoční oříškový dort
Uzené maso uvaříme, nakrájíme na kostičky, odložíme si 0,2l vývaru. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájené housky, uzené maso, rozšlehaná vajíčka,... více o Hovězí roládky s velikonoční hlavičkou
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2... více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Kuře očistíme a odkostíme. Plát masa osolíme z obou stran a položíme na plát alobalu kůží dolů. Starší rohlíky drobně pokrájíme, navlhčíme mlékem,... více o Kuřecí roláda s nádivkou - nejen velikonoční
Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu.... více o Vepřové kotlety se špekáčkem
Cukr se žloutky rozmixujeme do sv. žluté barvy a střídavě přidáváme mouku s kypř. práškem, olej, vodu, citronovou kůru. Nakonec přidáme sníh z bílků.... více o Velikonoční beránek II.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na... více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty
**Nálev:** vepřové maso nakrájíme na kostičky a naložíme do nálevu, který připravíme z oleje, žloutků a Solamylu. Necháme přes noc uležet. *... více o Soté z vepřového masa
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky... více o Vepřové kotlety podle tchyně
Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca... více o Dršťková polévka z vepřových žaludků
Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup.... více o Vepřový špíz s jablky
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se... více o Vepřová paštika v krustě
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli,... více o Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek do perníku, cukr, kakao a pokrájené sušené ovoce. V další misce rozmíchejte mléko, banán, olej (použila jsem... více o Veganský perník
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Popraskané vejce a půlka bílku vyteklá ve vodě. Znáte to? Máme pár jednoduchých tipů, jak se… Celý článek
Taky při loupání vařených vajec často bojujete se skořápkou, která na bílku drží jako… Celý článek
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Jsou skvělé nasladko, ale i naslano. Řeč je o palačinkách, které jsou hotové raz dva a stačí… Celý článek
Výborně chutnají k omáčkám, zapečené i jako příloha i masu. Podávat je ale můžete i k pečené… Celý článek
Pečivo z listového těsta je populární. Důvodem je i to, že hotové a vyválené těsto pořídíte v… Celý článek
Bylinky ke kuchyni a vaření patří odjakživa. Stačí trocha té správné a pokrm dostane hned… Celý článek
Pokud zapomeneme vyndat vejce, které mají mít hned pokojovou teplotu, dáme je do mísy a… Celý článek
Připravujete často různé záviny, buchty, koláče, plněné rohlíčky a další sladké pochoutky z… Celý článek
Sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí milují všechny… Celý článek
Nic nebylo nalezeno