• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Napište svůj komentář k receptu

    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

    autor: pippiva
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 2
        ks lilek vetsi
      • 800
        g rajčata sterilovana nebo cerstva
      • 300
        g mozzarella
      • 10
        lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
      • bazalka cerstva
      • cibule polovina 1 mensi cibule
      • 1
        stroužek česnek
      • panenský olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou. Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.
    2
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.
    3
    Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.
    4
    La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana z cukety se také běžně dělá.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zapečený lilek po italsku - bez tuku

    Zapečený lilek po italsku - bez tuku

    Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

    Brokolice nebo květák na italský…

    Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

    Zapečené rizoto česko-italské…

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    mlazika mlazika
    iva kratka iva kratka
    Justynynka Justynynka
    HelenaPa HelenaPa
    Anenka Anenka
    • Anenka
      Anenka | 6. 3. 2016 18:22

      Výborné, dnes jsme měli k obědu :)

    • HelenaPa | 20. 8. 2015 09:32

      Vynikající letní večeře. Dávám velkou 1.

    • pippiva
      pippiva | 31. 5. 2015 18:23

      Tesi me, ze chutna :-)

    • JAV13R | 8. 5. 2015 20:40

      Absolutně dokonalé...!!! :-)

    • penzionalenka
      penzionalenka | 11. 8. 2014 13:09

      Výborný nápad, uděláme hned k večeři. Děkuji.

    • pippiva
      pippiva | 10. 8. 2014 16:28

      Podavame s pecivem.

    • Lucka
      Lucka | 22. 6. 2014 20:58

      Zítra vyzkouším a dává se k tomu nějaká příloha? :-)

    • pskyto | 23. 5. 2014 13:19

      skvely recept :-)

    • Redswift
      Redswift | 30. 4. 2013 10:54

      Nejlepsi peceny lilek, tomatoes chopped se hodi nejlip, skvely zdravy recept, ktery doporucuji.

    • iva kratka | 29. 4. 2013 18:43

      absolutne bezkonkurencni, vyborne ochucene, jednoduche, doporucuji!

    • Terinka77 | 13. 8. 2012 20:47

      Výborný! :-)

    • Miklosova
      Miklosova | 7. 7. 2012 08:23

      Dekuji za chutny recept s lilkem <3 <3 <3

    • renata
      renata | 12. 5. 2012 13:07

      moc dobry lilek, dobre ochuceny

    • Zdibová
      Zdibová | 28. 4. 2012 20:18

      Jídlo je výborné,zdravé,jednoduché.Druhou verzi s vajíčkem zkoušet ani nebudu,tato mi vyhovuje a rodině velmi chutnala.Není tučná a dá se tak sníst i vychladlá.

    • Vlasta
      Vlasta | 25. 4. 2012 11:58

      to moc nejelo, rozteklý blaf :-(

    • helca66 | 13. 4. 2012 15:02

      Dnes jsem vyzkoušela tento zajímavý recept a ikdyž to je malinko časově náročnější,tak vřele doporučuji .Výborná chuť :-)) ...neměla jsem parmezán,tak jsem použila goudu a i ten česnek jsem zužitkovala , pokrájela na plátky a posypala jím plátky lilku. Vřele doporučuji O:-)

    • Tereza T
      Tereza T | 6. 9. 2011 10:44

      Opraveno, díky.

    • pippiva
      pippiva | 6. 9. 2011 09:20

      Prosim o prirazzeni tohoto receptu do italske kuchyne. Ackoliv jsem jej tam pri zadavani jiz priradila, tak tam nefiguruje. Diky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Vegetariánské a zdravé
    Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Lilek Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata Strouhaný parmazán
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí polévka s kapáním

    Kuřecí polévka s kapáním

    Rychlé punčové řezy

    Rychlé punčové řezy

    Pikantní okurkový salát

    Pikantní okurkový salát

    Vinná klobása v trojobalu

    Vinná klobása v trojobalu

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

    Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

    Džem z rakytníku

    Džem z rakytníku

    Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

    Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

    Vepřové chipsy

    Vepřové chipsy

    Smažený nebo grilovaný řapíkatý celer

    Smažený nebo grilovaný řapíkatý celer

    Doporučujeme

    40 minut
    Zelňačka s klobásou

    Zelňačka s klobásou

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    66
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    63
    Marokánky
    Marokánky
    61
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    52
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    42
    Kokosky raz dva
    Kokosky raz dva

    Zajímavé články

    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?
    Domácí svařák: Jaké víno a koření použít?

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    StarDance očima profesionálky: Nepochopené šaty Liškové a model jako z Matrixu

    Blesk pro ženy Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

    AHA.cz Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Počasí, které meteorologové nečekali? Víme, kdy se vrátí teplo!

    Dáma.cz 9 jednoduchých věcí, které když uděláte už teď, budete mít Vánoce bez stresu

    9 jednoduchých věcí, které když uděláte už teď, budete mít Vánoce bez stresu

    Dáma.cz Pohorky do města: Využijte slevy na Black Friday a pořiďte si letošní hit

    Pohorky do města: Využijte slevy na Black Friday a pořiďte si letošní hit

    Ženy.cz Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Perlové náušnice jako Kate: Našly jsme stejné, ale i cenově dostupnější!

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    Mike Bloomberg: Stane se jeden z nejbohatších Američanů příštím prezidentem USA?

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Jak se starat o vánoční stromek v květináči. Chce hlavně vodu a chlad

    Další doporučené recepty:

    Párky v rohlíku trochu jinak
    Párky v rohlíku trochu jinak
    Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
    Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
    Parmice nachová s mátou a citronem
    Parmice nachová s mátou a citronem
    Parodie na Bounty
    Parodie na Bounty
    Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
    Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
    Pařeznická bramboračka
    Pařeznická bramboračka
    • Recepty.cz
    • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace