Nadýchané palačinky

Nadýchané a přitom jemné palačinky získáme tehdy, pokud do těsta přidáme například trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, palačinky budou nadýchané jako obláček a získají příjemné aroma. Velmi důležité je, nechat potom těsto alespoň hodinu nebo dvě uležet, palačinky tak vydrží déle čerstvé, těsto se lépe propojí, čímž docílíme jemnější struktury, a navíc budou lépe stravitelné. Důležité je také to, jakou mouku použijeme. V případě klasické hladké pšeničné, která obsahuje velké množství lepku, si můžeme být jisti, že se těsto vydaří. Pokud ale někdo trpí intolerancí na lepek, musí počítat s tím, že těsto už tak jemné nebude, i když na chuti to palačinkám zaručeně neubere. Další možností je již do hotového těsta přimíchat vyšlehané vaječné bílky. Pokud máte kvalitní pánev, zůstanou tenké a navíc budou obsahovat více bílkovin a déle vás zasytí.

Recept na palačinky s ovocem najdete zde

Mohlo by vám zachutnat