1109
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat. Bylinky najemno... více o Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
Bagetu lehce potřete olejem a dejte na plech s pečicím papírem. Předehřejte gril v troubě a bagetu krátce opečte. Jablko rozčtvrťte, oloupejte a... více o Chlebíčky s brusinkami
Nakládané brusinky smíchejte s kůrou a šťávou z pomeranče a kořením. Směs přiveďte pomalu do varu. Snižte teplotu a asi 2 minuty zvolna povařte.... více o Pikantní omáčka z brusinek
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu a máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, zchladíme na pokojovou teplotu,... více o Brownies z USA
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na... více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte... více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolici rozdělte na růžičky, řapík překrojte na více kusů a použijte ho také. Povařte asi 5 minut v mírně osolené vodě nebo na páře. Slijte, nechte... více o Sýrové nugetky s brokolicí
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke konci přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a krátce i... více o Brokolice s rýží z jedné pánve
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky. V hluboké pánvi rozehřát... více o Brokolice s křupavou cizrnou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, můžeme přistrouhat i trochu citronové kůry a vše... více o Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k... více o Buřty na pivu v briošce
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V misce spolu smícháme ovesné vločky se skořicí, solí a moukou. V jiné misce utřeme rozpuštěné máslo s cukrem,... více o Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Nejprve si dáme uvařit na skus růžičky brokolice do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, které následně necháme zchladnout. Vejce a sýr (já použil... více o Brokolicová pomazánka
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme, vše jen krátce uvaříme v páře nebo v osolené vodě a necháme okapat. Cibuli pokrájíme a... více o Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým... více o Brokolicové karbanátky
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého... více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Troubu předehřejte na 160 °C. Vejce s cukrem našlehejte do světlé pěny. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem. Kakao zlehka... více o Brownies stromky
Troubu nechte rozehřát na 180 °C. Máslo pokrájejte na několik kusů, čokoládu nalámejte na větší kousky. Obojí dejte do kastrůlku a nahřívejte ve vodní... více o Křupavé brownies s chilli
Oštiepok je slovenský sýr vyrobený z kravského mléka. Můžete použít přírodní nebo uzený. Sýr je vhodný i na grilování, protože se nerozteče a drží... více o Grilovaný oštiepok s brusinkovou omáčkou
Na rozpuštěném másle osmažíme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata, který následně zasypeme moukou, promícháme a ještě krátce... více o Brokolicová polévka s řapíkatým celerem a sýrem
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem... více o Monkey bread se sýrovým fondue
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ho necháme vychladnout. V míse smícháme olivový olej s vínem, cukrem a brusinkami. Do směsi naložíme maso a... více o Grilovaná žebra s vínem a brusinkami
Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o průměru vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte kakaovým práškem. V míse smíchejte cukr, kakao,... více o Malinové brownies
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr. Přiveďte k varu a odstavte... více o Kaštanové crème brûlée
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce... více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Kuře (stehna) očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s kouskem másla a jednou pokrájenou cibulí, podlijeme a pečeme dozlatova. Během pečení přeléváme... více o Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou
Vejce, moučkový cukr, a vanilkový cukr utřeme do pěny. Za stálého míchání příléváme rozpuštěné máslo. Potom po částech vmícháme pol. mouku s prášek do... více o Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Hrubě nastrouhanou mrkev dáme krátce orestovat na rozpuštěné máslo, pak posypeme moukou, promícháme, krátce zapražíme, zalijeme vývarem nebo vodou,... více o Květáková polévka s brokolicí
Brokolici uvaříme doměkka (nejlépe na páře, aby si zachovala co nejvíce vitamínů), po vychladnutí ji nakrájíme úplně na drobno, přidáme lučinu nebo... více o Barevné pomazánky - Brokolicová
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme i sníh z bílků, těstem... více o Broskvový želé řez
Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do... více o Brokolicová polévka bez smetany
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se... více o Brokolicová (květáková) roláda
Na rozpuštěném másle orestujeme očištěnou nastrouhanou mrkev s petrželí(nebo celerem) dorůžova. Po orestování zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce... více o Brokolicovo-houbová polévka
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Do osolené vroucí vody vhodíme 200 g těstovin - nejlépe penne. Na pánvi si rozpustíme máslo a přídáme kostky špenátu. Až se špenát rozpadne, osolíme,... více o Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda... více o Rýžový nákyp s broskvemi
Brokolici dáme chvíli vařit do osolené vody. Mezitím si vymažeme pekáček máslem a přidáme do něho jeden malý svazek jarní cibulky na kolečka, bílou... více o Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé... více o Bruschetta (Topinka)
Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme. Baštíme s čerstvým chlebem a čajem.... více o Bryndzová pomazánka II.
Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům.... více o Crème brûlée
Brusinky nasekejte na kousky. V kastrůlku rozpusťte na mírném plameni cukr s 1 lžící vody, až vznikne karamel. Vmíchejte k němu brusinky a sezam a... více o Sezamky s brusinkami a karamelem
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem.... více o Kuře nejen s brusinkami
V menším hrnci smíchejte cukr, vodu a brusinky. Zahřejte, dokud se cukr zcela nerozpustí a brusinky začnou trochu měknout. Smíchejte s vodkou, do... více o Brusinková vodka
Hrušky oloupejte (zespodu můžete odkrojit, aby vám hruška na talířku stála). Vyberte nějaký užší/vyšší hrnec, nalijte do něj alkohol, přidejte cukr ... více o Opilá hruška s brusinkami
Jogurt dáme do mísy, přidáme vejce, mléko (na odměření použijeme kelímek od jogurtu), rum, cukry a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem, dobře... více o Broskvové (meruňkové) lívance
Na suché pánvi opražte sezam. Míchejte a neodcházejte od toho, velmi snadno se spálí. Stačí půl minutky/minutka. Dejte stranou. Brokolici rozeberte na... více o Brokolice se sezamem a sojovou omáčkou
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů). Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z... více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
Smíchejte sypké ingredience na těsto. Vajíčko rozšlehejte v mléce, přilijte do směsi a vyšlehejte do hladkého těsta. Pak přidejte rozpuštěné máslo a... více o Brusinkové lívanečky
Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou. Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky... více o Brokolicové nebo květákové lívance
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici. Mezitím si nakrájejte... více o Brokolicové špagety s ořechy
Ať už se chystáte připravovat bramborové knedlíky, noky, placky nebo třeba salát, neobejdete… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Výborně chutnají k omáčkám, zapečené i jako příloha i masu. Podávat je ale můžete i k pečené… Celý článek
Taky tak milujete bramboráky, ale od jejich přípravy vás obvykle odradí pracné a dlouhé… Celý článek
Milujete dozlatova opečené křupavé bramboráky, ale chtěli byste, aby po usmažení nebyly tmavé… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Nejspíš už se vám taky někdy stalo, že vám ujela ruka se solí a z vynikajícího jídla se rázem… Celý článek
Jsou součástí české kuchyně, hodí se k pečenému vepřovému se špenátem, hovězímu na česneku,… Celý článek
Jednoduché, levné a rychlé na přípravu. Použít je můžete jako samostatný pokrm, skvělé jsou i… Celý článek