Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      šálek ovesné vločky
    • 2
      šálek jablečné pyré z čerstvých jablek
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      šálek rozpuštěné máslo
    • 0,5
      šálek cukr krystal
    • 0,8
      šálek hladká mouka
  • Náplň:
    • 1
      hrnek brusinky - 2 čerstvé či mražené
    • 1
      ks jablko
    • 2
      lžíce javorový sirup
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • mandlové vločky na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
2
V misce spolu smícháme ovesné vločky se skořicí, solí a moukou. V jiné misce utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, přidáme jablečné pyré a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

3
Nádobu určenou na pečení vyložíme pečícím papírem, 1 hrnek směsi si odložíme bokem na posypání. Zbytek natlačíme na dno plechu.
4
Na vrstvu těsta nastrouháme jablko a rovnoměrně poklademe brusinky, osladíme javorovým sirupem a vanilkovým cukrem a posypeme zbytkem těsta. Na závěr můžeme ještě zasypat mandlovými plátky a dáme péct do trouby zhruba na 30 minut. Kdyby mandle začaly příliš brzy tmavnout, přikryjeme koláč alobalem.
5
Necháme vychladnout, a následně nakrájíme. Koláč můžete podávat se zakysanou smetanou, řeckým jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.