Brokolicová polévka s řapíkatým celerem a sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g brokolice - růžičky
    • 100
      g řapíkatý celer
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžička hladká mouka plnější
    • 100
      g smetanový sýr tavený
    • 500
      ml vývar cca
    • sůl
    • bílý pepř
    • muškátový květ dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle osmažíme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer dosklovata, který následně zasypeme moukou, promícháme a ještě krátce osmažíme, přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice a pokrájený tavený sýr.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vaříme do změknutí brokolice, za občasného promíchání. Je-li třeba, přilijeme trochu vývaru, záleží na požadované hustotě polévky.
3
Před podáváním můžeme dozdobit mladými lístečky brokolice nebo celeru. Podávat můžeme s opečeným toustem nebo máslovými krutonky.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

4
Kdo chce, může tavený sýr zaměnit za Nivu, pozor však na její slanost, při solení polévky.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: