Brokolice se slaninou (nejen) z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice
    • 180
      g anglická slanina nebo Váhalova... , cca
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ - není nutný, lze použít i bylinky dle chuti
    • 3
      ks vejce dle velikosti 2 -
    • 100
      g sýr dle chuti: Old Amsterodam, Niva...
    • 1
      lžíce mléko cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme, vše jen krátce uvaříme v páře nebo v osolené vodě a necháme okapat.

RADA: Praktické tipy do kuchyně

2
Cibuli pokrájíme a osmažíme dosklovata na trošce oleje. Pokud máme slaninu tučnější, dáme tuku pod cibuli minimálně. K osmažené cibuli přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec i nasekaný česnek.

RADA: Jak snadno oloupat česnek

3
Brokolici (růžičky můžeme pokrájet na menší kusy) smícháme se slaninou, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým květem nebo bylinkami dle chuti. Směs přendáme do remosky vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme, zapneme a pečeme cca 20 minut, pak odklopíme a zalijeme směsí strouhaného sýru smíchaného s vejci a mlékem, opět zaklopíme a dopečeme ještě cca 5 minut.

RADA: Jak skladovat vejce

4
Podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo s bramborem.
5
Lze upéct i klasicky, v předehřáté troubě, v zapékací míse či pekáčku. Kdo nerad brokolici, použije malý květák.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: