Brokolice/květák v bramborovém těstě

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 750
      g vařené brambory oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g šunka slanina nebo výraznější sýr, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      lžička česnek sušený 1 -
    • bylinky dle chuti
    • 150
      g hrubá mouka dle potřeby, cca
  • Dále:
    • květák
    • brokolice
    • olej nebo máslo
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně pokrájenou uzeninu nebo nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Kořenit se nebojíme a i uzeninu můžeme dát výraznější. Přisypeme mouku dle potřeby, abychom vytvořili vláčné těsto, do kterého budeme balit růžičky květáku či brokolice tak, že z těsta uplácáme v dlaních placičku, do které je pevně zabalíme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

2
Pokud budeme koule smažit, tak květák nebo brokolici krátce předvaříme a necháme dobře okapat. Smažíme ve fritéze nebo vyšší vrstvě roztopeného oleje na pánvi dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

RADA: Tipy na další jídla z brambor!

3
Pokud koule budeme péct, zeleninu předvařit nemusíme a tak koule naskládáme na plech nebo do pekáče vyložené pečícím papírem, pokapeme olejem nebo rozpuštěným máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
4
Podáváme se zeleninovým salátem, tatarkou či kořeněnými dipy dle chuti. Pokud zbudou, dají se jíst i zastudena. Použít je tak můžeme i jako dopolední svačinu do školy nebo práce.

RADA: Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.