Brokolice s tvarohovým dresinkem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce vlašské jádra (Kešu nebo para ořechy)
    • 600
      g brokolice
    • 1
      lžíce estragonový ocet
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve připravíme dresink z tvarohu, pomletých ořechových jader, smetany, několika kapek estragonového octa a pokrájené pažitky. Důkladně jej vmícháme a necháme chvíli rozležet. Brokolici rozdělíme na porce a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Ještě tepolou ji přelijeme tvarohovým dresinkem a podáváme s brambory zapečenými ve slupce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    10. 2. 2016 20:11

    Výborné jídlo. Brambory peču tak, že je rozkrojím na půl a dám na plech s osoleným olejem a tymiánem řezem dolů. Peču určitě přes půl hodiny.

  • Jana
    Jana |

    10. 2. 2016 20:11

    Výborné jídlo. Brambory peču tak, že je rozkrojím na půl a dám na plech s osoleným olejem a tymiánem řezem dolů. Peču určitě přes půl hodiny.

  • iva
    iva |

    8. 2. 2015 08:48

    nechutnalo nam to =-O :-\

  • Lydie
    Lydie |

    18. 1. 2015 10:33

    Nedoporučuji prostě tak dát samotné brambory do trouby, nafouknou se a začnou vybuchovat, výsledek si asi už umíte představit. Lepší je péci je spolu s masem nebo i bez masa společně se zeleninou spolu s cibulí a stroužky česneku, nějaké to koření, pak je to vynikající jídlo.

  • Jačna
    Jačna |

    24. 1. 2014 17:10

    No..tak není to špatné, ale zase to není tak dobré :/

  • Nalia
    Nalia |

    29. 1. 2012 20:18

    Jak se nejlépe zapékají brambory ve slupce? Prostě dát menší brambory do trouby na 180 na půl hodiny? Jinak děkuji za inspiraci :-)

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    21. 6. 2011 10:21

    Vyborne a lehke jidlo.