Nadýchané bramborové knedlíky

Je pět základních položek, které zcela jistě budete potřebovat na vaření bramborových knedlíků, a to: brambory, mouku, vejce, bramborový nebo kukuřičný škrob a sůl. Základem je brambory uvařit ve slupce a nechat je opravdu důkladně vychladnout. Nejlepší je varný typ A. Dalším důležitým bodem je, že brambory musí být suché, protože přebytečná voda by změnila konzistenci těsta. Doporučení, jakou mouku použít, je opravdu hodně. Nejlepší a nejosvědčenější je dětská krupička. Je jemnější a lépe se provaří. Pokud použijete hrubou krupici, struktura knedlíku bude jiná a je možné, že se bude lámat. Čím větší bude podíl brambor, tím budě knedlík nadýchanější. I vejce do těsta patří, ale buďte s jeho množstvím opatrní, na 1 kg mouky by mělo přijít jedno vejce. Bramborový škrob dokáže trochu doladit strukturu těsta, a to zejména, pokud například nemáte úplně kvalitní brambory. Počítejte s jednou lžičkou na 1 kg brambor. Poslední důležitou složkou je sůl, buďte s ní ale opatrní, protože knedlíky ji budou hodně absorbovat, udává se zhruba jedna vrchovatá lžička na 1 kg brambor.

Recept na domácí bramborové knedlíky najdete zde. 

Mohlo by vám zachutnat