Žampionová játra

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g drůbeží játra nebo vepřová, cca
    • 200
      g čerstvé žampiony -cca
    • 4
      lžíce olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka (dle chuti) cca
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 2
      stroužek česnek (dle chuti) cca
    • drcený kmín -dle chuti
    • pepř mletý -dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v rozpáleném oleji, vyndáme stranou a ochutíme solí a pepřem. Na stejné pánvi orestujeme plátky žampionů a česneku, ochucených kmínem a sojovkou. Nakonec vmícháme i játra a podáváme například s rýží, zeleninovou rýží nebo s instantními nudlemi.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rachmanová
    Rachmanová |

    6. 1. 2016 11:38

    Vynikající, děkuji.

  • Tůmová
    Tůmová |

    28. 9. 2014 17:37

    Byla to játra na velikánskou 1*

  • shod
    shod |

    19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • shod
    shod |

    19. 9. 2014 10:37

    byly vyborny 8-)

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    28. 5. 2013 08:00

    Dělala jsem přesně podle popisu, jen jsem přidala trochu pórku, bylo to výborné. Dávám 1.

  • Markéta
    Markéta |

    29. 3. 2013 14:39

    Děkuji za recept, ikdyž nerozumím tomu, proč se játra spaří v horké vodě třeba jako brokolice. Teď už mě to vlastně ani tak moc nezajímá, protože oběd byl báječný a tudíž spaření mělo dozajista svou podstatu.

  • Robo
    Robo |

    7. 12. 2012 14:01

    Výborný,díky 8-)

  • Hanka
    Hanka |

    11. 10. 2012 16:37

    fantazie :-)) rychlé a chutné!

  • pompo
    pompo |

    21. 7. 2012 18:50

    absolutne nejnejnejlepsi <3 <:-) <3 <:-) <3 <:-)

  • H. Johánková
    H. Johánková |

    9. 2. 2012 14:33

    Pro mě úplně dokonalý recept, jednoduchý, rychlý a hodně žravý pro mý mužský. Hanka

  • MAXim
    MAXim |

    10. 12. 2011 21:50

    OK :-P

  • Edelbrantová Vlasta
    Edelbrantová Vlasta |

    20. 10. 2011 16:52

    No comment :-) , řekl můj mlsný syn a já děkuji za výbornou skorovečeři :-)

  • Kouřilová
    Kouřilová |

    5. 9. 2011 13:27

    Velmi chutná úprava jater, určitě budu opakovat :-* <:-) .

  • Věrka
    Věrka |

    30. 6. 2011 17:32

    Čerstvé žampiony jsem bohužel neměla, jen ve slaném nálevu. I tak to bylo moc dobré a celkem rychlé jídlo. Děkuji

  • játro
    játro |

    24. 5. 2011 19:40

    :-* <:-) s česnekem nešetřit ;-) :-P

  • Simonka
    Simonka |

    3. 5. 2011 06:57

    Velká chvála u víkendového oběda, určitě budu opakovat. Děkuji za perfektní recept, S.

  • Pepíno
    Pepíno |

    28. 3. 2011 18:11

    Very good !

  • Petra
    Petra |

    13. 2. 2011 16:07

    Nad očekávání!Měli jsme taky s rýží a šmákli jsme si.Doporučuji všem :-) !

  • Simča S.
    Simča S. |

    7. 2. 2011 23:09

    Jirko - chutnalo je slabé slovo..... Rodina si vyžádala v sobotu škubánky a já pronesla, že jim je klidně udělám, ale já "brambory s moukou" jíst nebudu... Takže jsem hledala receptík šitý mně na míru - a to byl PŘESNĚ tento...!!!! ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 2. 2011 16:51

    Dík za foto,alespoň nemusím chvátat ;-) :-* ,jsem rád,že chutnalo.

  • Eva1
    Eva1 |

    7. 2. 2011 15:21

    Simčo, i podle toho obrázku to vypadá jedle :-[

  • Simča S.
    Simča S. |

    7. 2. 2011 14:47

    Fakt dobrý - já to tušila podle ingrediencí, protože játra, žampiony, česnek - to je moje gusto... ale bylo to ještě lepší :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 2. 2011 16:03

    Simčo,pokrájená játra se zatáhnou a pak nejsou na pánvi tak drobivá.Můžou se ponořit rovnou v cedníku... ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    4. 2. 2011 22:52

    Jirko, proč se ta játra nejprve vaří? Já bych je jen opékala... tak se ptám, proč je tam nutné to předváření. Jinak to vypadá velmi chutně - játra a žampiony já můžu....

Další doporučené recepty: