Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou... více o Šneci z remosky - na slano
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme... více o Šneci z remosky - na sladko
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a... více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Kapustu rozpůlíme tak, aby obě poloviny měly polovinu košťálu a uvaříme ji v osolené vodě na skus, nejlépe den předem. Kapustu po uvaření scedíme a... více o Kapusta v šunce smažená
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme... více o Vláčný perník
Remosku vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který nožem obkrojíme do velikosti asi o 2 - 3 cm větší... více o Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Korpus namažeme marmeládou. Obalíme marcipánovou hmotou. Nazdobíme šlehačkou.... více o Jednoduchý korpusový dort s marcipánem
Na rozpuštěném másle osmažíme scezené, spařené, pokrájené houby, které dochutíme novým kořením (lepší je mleté, nemusíme pak lovit kuličky z polévky),... více o Kulajda se zakysanou smetanou
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré
Vařené oloupané brambory pokrájíme na poloviny a pak na plátky, dáme do mísy, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Okurku nastrouháme na... více o Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám... více o Houbová polévka se zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, ke které pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního... více o Masové kostky s bedlovou omáčkou
Na jemně pokrájeném uzeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou velkou cibuli dorůžova a ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek. Přidáme... více o Houbové flíčky / houbofleky
Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět.... více o Těstoviny "co dům dal"
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájenou uzenou krkovičku. Po osmažení přidáme a... více o Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Remosku nebo dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve si uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na... více o Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů. Uzený špek jemně... více o Pepřová krkovice na houbách
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,... více o Pestrý zeleninový salát
Připravíme si suroviny a nějakou formu (na dort, zapékací misku, hluboký plech). Dáme do vetší misky nebo hrníčku kafe (já dávám 3 lžičky, záleží jak... více o Tiramisu se zakysanou smetanou
Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou
Na dno zapékacího pekáče položím plátky slaniny, musí být tenké. Na slaninu rozložím cibuli na kroužky , posolím mírně. Rozprostřu houby (dávám... více o Houbový pekáček
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu... více o Trhané vepřové
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a nechte 15 minut marinovat v sójové omáčce a javorovém sirupu s česnekem a zázvorem. Nasucho opražené arašídy... více o Kuřecí satay a arašídovou omáčkou
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek. Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu. Vidličkou ji mačkejte, aby se... více o Fregola alla campidanesee
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy. Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak... více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Očištěné papriky nakrájejte na tenké proužky. Jablečný ocet spolu s cukrem a vodou smíchejte, přidejte máslo, pepř a nasekané papričky, to vše... více o Chilli papričky
Svařte vodu, ocet, cukr, sůl. Přidejte koření a 5 minut povařte. Nechte vychladit. Sledě vyfiletujte a očistěte. Ryby skládejte stočené do sklenic.... více o Sledi v láku
Houby očistěte. Suroviny na nálev asi 5 minut povařte a vychlaďte. Do sklenic dejte houby a zalijte je lákem. Uzavřete a asi 15 minut zavařujte při... více o Houby čili "slizouny"
Krevety smíchejte s olivovým olejem, šťávou z jedné limetky a citronu, přidejte podle chuti sůl, pepř a koriandr. Vše důkladně promíchejte a nechte... více o Krevety na citronové trávě
Nakrájený sýr, cukety a jarní cibulky nakrájejte na větší kusy. Střídavě s celými rajčaty je napíchejte na špízové jehly. Aby sýr nespadl, vložte ho... více o Špíz vegetarián
Vepřové nakrájejte na menší kostičky (přibližně 3 x 3 cm). Brambory rozkrojte na poloviny. Máslo smíchejte s kmínem a majoránkou, podle chuti osolte a... více o Vepřové špízy
Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky. Velkou pánev trochu vymažte olejem a... více o Italský hříbkový salát
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve... více o Kořeněné houbové kari
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou
Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte. Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5... více o Červené špagety
Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji. Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi... více o Zelené tagliatelle
Šalotky nechte zesklovatět na oleji. Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté... více o Žluté cavatappi
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte... více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících... více o Tartaletky s krémem a švestkami
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na 2–3 milimetry silný plát, nakrájejte ho na proužky a naviňte na... více o Veganské kremrole
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl. Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi... více o Veganská focaccia
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh. Piškoty krátce namáčejte do kávy s... více o Tiramisu
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno. Smetanu vyšlehejte s moučkovým... více o Tvarohová šarlota s ovocem
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou... více o "Čína" s česnekovými výhonky
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich změknutí. Vše následně... více o Cizrnová polévka se žampiony
Salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku oloupeme je celé... více o Carpaccio z okurek
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie... více o Mandlový koláč s hruškami