Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice
    • 200
      g sušená šunka schwarzwaldská, plátky, cca
    • 200
      g mozzarella
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka dle potřeby
    • sůl a pepř
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout.
2
Mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pokrájené růžičky brokolice a nastrouhaný košťál, jemně strouhaný česnek, 50-60 gramů drobně pokrájené schwarzwaldské šunky, vejce, opepříme a dle chuti maličko přisolíme (pozor na slanost šunky, někdo třeba sůl ani nepoužije).

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla?

3
Vše dobře promícháme a přisypeme čerstvou strouhanku, nejlépe z ne zcela tvrdých rohlíků, kterou směs zahustíme do konzistence, ze které se nám budou dobře tvarovat mokrou rukou válečky, o průměru cca 3,5-4 cm, které obalíme ve zbylých plátcích šunky.

RADA: Jak zpracovat staré pečivo?

4
Válečky smažíme v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dozlatova nebo je můžeme péct v předehřáté troubě na 180 stupňů, na pečícím papíru, dozlatova.
5
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti (šťouchané, vařené, smažené) nebo se zeleninovým salátem či dipy dle chuti.
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Mozzarella Olej Strouhanka Sůl Sušená šunka Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: