Máslový chřest (nejen) s vejcem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mladý zelený chřest nebo oloupaný bílý
    • 6
      ks vejce 3 -
    • 200
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • rozpuštěné máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva nebo ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě ochucené šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat.
2
Během vaření chřestu si připravíme vejce a slaninu. Vejce si upravíme na způsob, který máme nejraději: volské oko, natvrdo, na hniličku nebo ztracené. Plátky slaniny nasucho osmažíme dozlatova, před smažením ji můžeme pokrájet na menší kousky. Kdo chce pokrm bezmasý, přípravu slaniny vynechá. V kastrolku rozpustíme plnější lžíci másla.

RADA: Jak uvařit vejce?

3
Vařený okapaný chřest dáme na talíř, přelijeme rozpuštěným máslem, do kterého můžeme vmíchat při rozpouštění trošku čerstvým bylinek dle vlastní chuti (petrželka, pažitka...), chřest obložíme vejcem upraveným dle vlastní chuti a osmaženou slaninou.

RADA: Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto

4
Podáváme s vařeným bramborem, který můžeme krátce osmažit na pánvi od slaniny nebo s opečeným toustem.
Kategorie: Saláty Salát s masem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: