Sladká vaječná roláda Švýcarka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Roláda
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 70
      g cukr krupice
    • 70
      g mouka na dort
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 3
      lžíce meruňkovice
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • vejce čokoládová, na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící cukru do světlé pěny. Do mísy prosejte mouku, vmíchejte žloutkovou směs a nakonec sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a upečte. Přes sítko posypte zbytkem cukru, přiložte vlhkou, dobře vyždímanou utěrku a 3–5 minut počkejte.

RADA: Jak našlehat sníh?

2
Těsto začněte rolovat i s utěrkou, pečicí papír z druhé strany opatrně sundávejte. Až korpus vychladne, opatrně ho rozprostřete, sundejte z něj utěrku a pokapejte pálenkou.

RADA: Jak vyndat korpus z formy?

3
Ve vodní lázni šlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Nechte částečně vychladnout a potom s máslem ušlehejte do krémové konzistence. Nakonec přidejte esenci nebo vaječný koňak a nechte ztuhnout v ledničce. Korpus potřete krémem, pevně zarolujte. Zabalte do vlhké utěrky, konce utěsněte a vložte na 2 až 3 hodiny do ledničky. Poté vybalte a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: