Beránek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g máslo
    • 130
      g cukr krupice
    • 0,5
      lžička vanilkový extrakt
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Obě části formy dobře vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse utřete změklé máslo s cukrem a vanilkou. Po chvíli postupně přidejte vejce a šlehejte do nadýchané pěny. Nyní přidejte mouku s kypřicím práškem. Přilijte smetanu a promíchejte.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Těsto přelijte do hlubší části formy na beránka, mělo by sahat asi půl centimetru pod okraj, uhlaďte povrch a přiklopte druhou polovinou formy.
3
Pečte v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova. Pak beránka vyjměte z trouby, formu na chvíli překryjte vlhkou utěrkou a po chvilce sejměte horní díl. Beránka opatrně vyklopte a nechte nejlépe na mřížce zcela vychladnout.

RADA: 5 tipů k přípravě sladkého i slaného

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: