Béleše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 500
      g hladká mouka
    • 45
      g cukr krupice
    • 20
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • olej
    • sůl
    • moučkový cukr na dokončení
    • skořice - mletá na dokončení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zahřejte 100 ml mléka a rozmíchejte v něm 100 g mouky, 15 g cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
2
Smíchejte zbytek mouky s cukrem, vmíchejte vejce s kváskem a nechte 1 hodinu kynout. Z těsta tvořte kuličky o velikosti vejce a nechte je na válu ještě 10 minut kynout.
3
Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Smíchejte moučkový cukr se skořicí a béleše jím bohatě posypejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.