Vracovské beleše

moje hodnocení: 0

2.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 42
      g droždí
    • 600
      ml mléko plnotučné
    • 15
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks žloutek
    • 125
      g hera
    • 50
      ml olej
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g sádlo
    • 500
      g švestková povidla
    • 100
      g mák
    • 100
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do velké mísy prosít přes síto hladkou mouku, osolit, přidat 1 celé vejce a 3 žloutky, rozpuštěnou Heru, olej a vykynutý kvásek. Z vykynutého těsta vykrajujete velkou lžící bochánky, které položíte na pomoučněný vál. Lehce posypat moukou, zabalit a nechat 20 minut vykynout. Rozehřát pánev, z bochánků roztáhnout placku a nechat opéct z každé strany. Natřít rozpuštěným sádlem, potřít povidly a posypat mákem.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.