Vrstvený koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 120
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g máslo
    • citronová kůra
    • 150
      g jahodová marmeláda
  • Krém
    • 160
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g moučkový cukr
    • 250
      g lučina
  • Puding
    • 800
      ml mléko polotučné
    • 2
      ks puding
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouky smíchejte s kypřícím práškem a oběma cukry. Udělejte ve směsi důlek, do kterého rozklepněte dvě vejce, přidejte máslo, citronovou kůru, trochu vody, vypracujte v hladké těsto a vyválejte ho na velikost plechu. Těsto pečte v předehřáté troubě při 180°C, asi 25-35 minut.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

2
Krém: ze smetany vyšlehejte šlehačku a pomocí mixéru ji spojte s cukrem a lučinou.
3
Puding: V mléce rozmíchejte puding, cukr a semínka z vanilkového lusku. Vše přiveďte k varu a míchejte, dokud směs nezhoustne.

RADA: Jak na domácí puding?

4
Těsto pomažte jahodovou marmeládou, tenkou vrstvou krému a zalijte pudingem. Nechte zchladnout a následně ztuhnout v ledničce po dobu jedné hodiny. Navrch ještě rozetřete vrtsvu bílého krému. Krájejte na obdélníky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: