Hladkou mouku promíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte kostky studeného másla a vypracujte drobenku. Doprostřed udělejte důlek, přidejte žloutek, lžíci studené vody a zadělejte těsto. Zabalte do sáčku a nechte asi 30 minut odležet v ledničce.
2
Na náplň pistácie najemno rozmixujte s cukrem, špetkou soli a sušenkami. Přidejte máslo a vejce a zadělejte těsto. Překryjte fólií a nechte vychladnout.
3
Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru na tenký plát. Horní papír sloupněte, pomocí spodního přeneste do koláčové formy a urovnejte. Dejte na hodinu do mrazáku.
4
Troubu zapněte na 190 °C. Do koláče rozprostřete náplň. Ta při pečení hodně nabude, takže by měla sahat maximálně do poloviny hloubky.
5
Meruňky rozpulte, vypeckujte a zamáčkněte do náplně řeznou stranou dolů. Zakápněte medem, posypte nasekanými pistáciemi a pečte asi 40 minut dozlatova.