953
Jahody nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte maliny, cukr a pektin a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte... více o Jahodovo-malinová zavařenina
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu.... více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet. Maso osolte a dejte na gril.... více o Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Quinoa (merlík čilský) se používá jako obilnina, přestože "čistokrevnou" obilninou v pravém slova smyslu není. Občas ji nazývají jako superpotravinu,... více o Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Na rozpuštěném másle si necháme rozpustit rozdrobené droždí, ke kterému dle chuti a dle toho do jaké polévky chceme zavářku použít, přidáme dále i... více o Drožďová zavářka
Piškotové těsto: Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šleháme. Na plech si dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a dáme do... více o Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku... více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na měsíčky a slaninu na kostičky. Gnocchi uvaříme dle návodu. Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu a škvarky,... více o Gnocchi se žampiony
Maso se slaninou nakrájejte na menší kousky. Přidejte 1 cibuli a dvakrát umelte. Vmíchejte máslo, vejce, víno a koňak. Směs osolte, promíchejte s... více o Zaječí paštika s cibulkou
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1... více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez... více o Žampionový krém se slaninou
Smíchejte obě mouky se lžicí maca, droždím a solí. Ve druhé míse utřete máslo s cukrem a vejcem, přidejte pomerančový extrakt a směs přilijte k moukám... více o Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou slaninu s cibulí lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme. Míchání a rozdělení masa od sebe nám... více o Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony... více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše: recept na základní těsto
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pampeliškové listy promícháme se zálivkou z vinného octa, medu, oleje a hořčice a dochutíme... více o Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Omyté kuřecí maso dáme se zeleninou, rozmáčknutými stroužky česneku, bobkovým listem a kuličkami koření do hrnce, přilijeme zhruba 0,5 - 3/4 litru... více o Zapražená kuřecí polévka
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se nám osmažilo po celém povrchu... více o Kapsy / závitky se zelím
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
Mouku, cukr, zázvor, skořici a sůl promíchejte a nasypte na pracovní plochu. Rychle prohněťte prsty s máslem nakrájeným na kostičky. Přidejte med se... více o Zázvorové sušenky s hvězdami
Do trouby dejte plech a nechte ho předehřát na 190 °C. Do hrnce dejte borůvky, hřebíček, cukr a zvolna zahřívejte asi 10 minut, dokud se cukr úplně... více o Zakrytý borůvkový koláč
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy. Na... více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse... více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Troubu předehřejeme na 240°C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry... více o Zapečená jahodová zmrzlina
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu. Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou.... více o Okurkový salát se zakysankou
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené vepřové maso, opepřené a mírně... více o Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Plátky vepřového masa dle vlastního výběru po stranách nakrojíme, opepříme a jen mírně osolíme. Na pokrájené cibuli osmažené dosklovata na trošce... více o Voňavé vepřové plátky se žampiony
Uvařit těstoviny dle návodu na balení. Předehřát troubu na 180°C. Smíchat všechny ingredience, kromě těch na omáčku a sýru mozarella. Směsí naplnit... více o Zapečené Manicotti
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové... více o Zázvorová žebírka na cibuli
Mleté kuličky: do mísy dáme mleté maso, které dochutíme jemně nastrouhaným čerstvým zázvorem a česnekem, sojovou omáčkou, pepřem a vše dobře... více o Mleté zázvorové kuličky se zeleninovými těstovinami
Nejdříve si připravte náplň. Mléko nalijte do hrnce a svařte s mletým mákem. Přidejte mleté piškoty, rum, mletý hřebíček a lžíci povidel. Vše společně... více o Třešňovo-makový závin
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli. K té pak přidáme na plátky... více o Krémové žampiony s těstovinami
Zelí pokrájíme na slabé nudličky do mísy, mírně osolíme, dle sladkosti papriky a mrkve osladíme, přidáme zázvor podle toho, jak chceme mít salát... více o Zelný salát (nejen) se zázvorem
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky... více o Zázvorové nudličky s hlívou
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo... více o Žampionová směs s játry
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce. Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte... více o Zázvorové špaldové sušenky
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od... více o Tažený štrůdl (závin)
Rybí filety jemně osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova orestujeme a uložíme v teple. Do výpeku dáme... více o Kořeněná ryba se žampiony
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Rajčátka, papriku, česnek i olivy pokrájíme, smícháme s těstovinami, ochutíme... více o Bezmasé zapečené těstoviny s olivami
Řízky naklepeme, osolíme a opeříme, vložíme do olejem vymazaného pekáče. Na řízky nasypeme drobně pokrájenou mrkev, plátky česneku, papriky a žampionů... více o Boloňské řízky - zapečené
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na těsto naskládáme(nasypeme) nalámané kousky piškot, nasekané ořechy, kostičky jablek a posypeme... více o Medový listový závin
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem... více o Zapečená ryba s přílohou
K přípravě se hodí větší žampiony, počítáme nejméně 3 na osobu. Dobře je opereme a očistíme, odřízneme nožičky, které povaříme doměkka ve vývaru z... více o Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem
Z pomazánkového másla, hladké a polohrubé mouky, citronové kůry a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak ho na... více o Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla
Sušené ovoce spaříme vařící vodou, necháme 10 minut stát, pak necháme dobře okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Tvaroh smícháme s vajíčky, cukry a... více o Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Kuřecí prsíčka naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a odložíme na talíř. Šunku a salám nakrájíme na malé kostičky a mírně osmáhneme na trošce... více o Zapečená kuřecí rolka II.
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na rozpálené teflonové pánvi s trochou oleje je osmažíme dorůžova. Pak přidáme orestovat kostičky šunky a plátky... více o Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Na trošce oleje společně orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme brambory pokrájené na malé kostičky, poprášíme hladkou moukou,... více o Chorvatská polévka (Zagorská)
Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek
Mezi lidmi je velmi rozšířené, že šálek silné kávy postaví společensky unaveného člověka na… Celý článek
Bábovka patří k nejoblíbenějším tradičním českým moučníkům. Je poměrně jednoduchá a rychlá na… Celý článek
Určitě už se to stalo i vám. Pečete dort, na kterém vám záleží, jenže jako na potvoru se vám… Celý článek
Špagety, kolínka, vrtule, tagliatelle... Pokrmy z těstovin patří k populárním, skvělé jsou i… Celý článek
Není kvásek jako kvásek. Nepleťte si kvásek z droždí, mléka a cukru s pravým chlebovým kvasem.… Celý článek
Nic nebylo nalezeno