Žampionová směs s játry

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 200
      g drůbeží játra
    • 100
      g česnekový bok nebo anglická slanina
    • 1
      ks cibule velká, nebo dvě menší
    • 2
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu, majoránky
    • zázvor jemně nasekaný 0,5 lžičky
    • sůl nebo sojová omáčka
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo slaninu dle vlastní chuti a snítku oblíbené bylinky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přidáme na kousky pokrájená očištěná játra a poté i na plátky pokrájený česnek, jemně nasekaný zázvor a klínky nebo plátky žampionů.
3
Vše dochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a krátce podusíme, je-li třeba, podlijeme troškou vody (2-3 lžíce).
4
Podáváme s rýží, pečivem, chlebem nebo opečenými tousty či topinkami.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: