Žampionová smaženice

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 80
      g šunka
    • 1
      svazek jarní cibulka menší
    • 40
      g máslo
    • 5
      ks vejce dle velikosti, cca 4 -
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle krátce osmažíme na plátky pokrájené cibulky (bílou a světlezelenou část), ke kterým přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony a na nudličky pokrájenou šunku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Smažíme do změknutí (povadnutí) žampionů. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, promícháme a za občasného promíchání necháme srazit do požadované konzistence.
3
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, dozdobit můžeme jemně pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Jarní cibulka Máslo Pepř mletý Sůl Šunka Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.