Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 200
      g pampeliška listy
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g anglická slanina
  • Zálivka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžička hořčice kremžská
    • 1
      lžíce med
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pampeliškové listy promícháme se zálivkou z vinného octa, medu, oleje a hořčice a dochutíme solí a pepřem.

RADA: Lehké letní saláty

2
Slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na nepřilnavé pánvi.
3
Salát podáváme zamíchaný se zálivkou, posypaný slaninou a čtvrtkami vařeného vejce. Podáváme s česnekovou bagetou.

RADA: Jak na francouzskou bagetu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: