Piškotová buchta se zakysanou smetanou a ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ziťulka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškotové těsto
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      dl mléko plnotučné
    • 1
      dl olej
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • pečící papír na plech
  • Krém
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžička cukr
    • jahody na krém
  • Želatina
    • 1
      ks želatina Dr. Oetker
    • 500
      ml voda
    • cukr půl - 1 lžička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Piškotové těsto: Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a šleháme. Na plech si dáme pečící papír, nalijeme na něj těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C cca na 25 minut. Po vychladnutí sundáme pečící papír a dáme zpět na plech nebo na tác.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Krém: Dáme si do šlehací misky smetanu a ztužovač a ušleháme z toho šlehačku, osladíme a přidáme zakysané smetany, už jen zamícháme dohromady vařečkou. Natřeme na úplně vychladlý piškot a poklademe na kolečka nakrájenými jahodami, těsně vedle sebe. Dáme do lednice.
3
Želatina: Želatinu v prášku si nasypeme do kastrůlku, zalijeme půl litrem vody, osladíme a zahřejeme za stálého míchání na cca max 80 °C ( nevařit ). Necháme vychladnout za občasného míchání do mírného ztuhnutí, poté nalijeme na buchtu na jahody a rovnoměrně rozetřeme. Hrozně dlouho trvalo, než želatina začala tuhnout, musela jsem jí dát vlažnou do lednice, aby mi ztuhla :-)
4
Hotovou buchtu uchováváme v lednici, je velice dobrá chlazená.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: