1212
Starší rohlíky (housky) prokrojíme a naneseme na ně vrstvu sýrové směsi. Rohlíky naskládáme na plech vedle sebe, aby se nekolébaly a náplň při pečení... více o Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Houby očistíme, na špízy použijeme buď celé ploché hlavičky nebo pokrájíme klobouky na menší části. Cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka. Slaninu a... více o Houbové špízy
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2... více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s... více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Smíchejte sypké ingredience. Vejce rozkvedlejte v mléku a přidejte k sypkým ingrediencím. Mixérem smíchejte v hladké těsto. Pak vmíchejte máslo. Když... více o Muffin s hráškem, šunkou a sýrem
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem... více o Svíčková dle Ládi Hrušky
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou. Do banánové kašičky přidáme +- tři hrsti vloček (dle hustoty směsi) a med, promícháme a necháme zhruba 10... více o Banánové sušenky Ládi Hrušky - "fitness"
Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, opepříme a jen velmi málo osolíme. Maso přidáme k... více o Halali-smetanová omáčka po našem
Těstoviny dle vlastního výběru uvaříme podle návodu v osolené vodě. Na velmi malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata... více o Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)
Postup: Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Slaninu nakrájíme na dlouhé úzké proužky. Tu, kterou nevyužijeme, nakrájíme nadrobno. Plátky... více o Slaninovosýrové houstičky
Do hrnce nalejte vodu (cca 1 - 1,5 litru), přidejte bobkový list, kuličky pepře, 2 větší špetky soli a nakrájené a očištěné houby. Krátce povařte (10... více o Houbová smetanová omáčka
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo.... více o Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a... více o Houbová směs s Gothajem
Na polovině množství oleje orestujte brokolici a podélně přepůlené hráškové lusky. Podlijte tak 6 lžícemi vody, polovinou sojové omáčky a přikryjte... více o Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené, scezené lesní... více o Houbová smaženice se sýrem
Rané brambory neloupeme, pouze omyjeme, rozkrájíme na větší kusy a dáme do tukem vymazaného pekáče péct. Během pečení si opracujeme špenát, který... více o Zapečené brambory se špenátem a houbami
Králíka vyskládáme do pekáče a osolíme. V misce smícháme rozpuštěné máslo, hořčici, papriku a grilovací koření a králíčka tím potřeme. Polovinu zbytku... více o Králíček na smetaně a hořčici
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout. Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba... více o Houbovo-špenátové noky
Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme... více o Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené... více o Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu s troškou oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme propláchnutou a okapanou rýži, kterou také krátce... více o Houbové rizoto se sýrem
Do vroucí osolené vody nasypeme těstoviny a vaříme podle návodu, dokud nebudou měkké. Přecedíme a přikryjeme pokličkou, aby nevychladly. Očištěné... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
V míse smícháme obě mouky s cukrem a solí, přidáme nastrouhané brambory, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho vanilkovým... více o Makovky - sladké housky
1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce. 2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. 3.... více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný... více o Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný... více o Holandské řízky - smetanové
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. 2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet. 3. V kastrůlku si... více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té... více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nelijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek. Pak... více o Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle (ideálně na vyčnívajících bodcích struhadla). Poté slijeme vodu z nastrouhaných brambor. Do mísy k... více o Halušky se zelím a slaninou
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky, posolíme a okořeníme podle chuti. Mouku, vejce a smetanu smícháme a přidáme polovinu strouhaného sýra a nakonec... více o Slaninový hřbet
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím... více o Steak s houbovým přelivem
Hroznové víno používáme nejlépe bez peciček, aby smoothie nebylo nahořklé. Smoothie vytvoříme rozmixováním hroznového vína (kuliček) a ovoce či... více o Hroznové smoothie
Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání... více o Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou. Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče ... více o Nejlepší svatomartinská husa
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně... více o Houbové škvarky z václavek či bedel
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních... více o Pečená sekaná na houbách
Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme... více o Kuřecí (králičí) hořčicová stehna
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou šalotku. Pak do hrnce přisypeme hrášek, nasekaný česnek a chviličku za občasného promíchání smažíme, až... více o Hrášková polévka se šunkou
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a... více o Husa v šouletu
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků ... více o Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného... více o Houbové plátky na smetaně
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru. Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko... více o Hovězí šuej ču
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte. Až houby změknou, přidejte... více o Sekaná s houbami a špenátem
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a dále smažíme za... více o Houbová hovězí kližka na smetaně
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova, ke konci smažení přidáme rozvonět drobně nasekaný česnek. Přisypeme... více o Houbová směs se zeleninou na topinky, tortilly...
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou. Do výpeku přihoďte... více o Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Drůbeží maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na trošce oleje osmažíme ze všech stran. Pak přisypeme na jemno pokrájenou cibuli, kterou v... více o Hořčicové kuře na smetaně
Taky při loupání vařených vajec často bojujete se skořápkou, která na bílku drží jako… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Mají skvělé výživové vlastnosti, obsahují velké množství tolik potřebných bílkovin, vlákniny,… Celý článek
I když si v dnešní době už můžeme vybírat, k dispozici běžně máme polníček, rukolu, dubáček a… Celý článek
I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku,… Celý článek
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený, je nádherně křupavý a příjemně nasládlý. Ne… Celý článek
Milujete saláty? Pak víte, že se neobejdete bez zálivek, které podtrhnou chuť zeleniny a… Celý článek
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Když krájíte ovoce nebo zeleninu, které mají hodně šťávy, jako jsou například rajčata, meloun… Celý článek