Rychlá buchta z kysané smetany

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bashan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kelímek cukr krystal
    • 0,5
      kelímek olej
    • 1,5
      kelímek polohrubá mouka
    • ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého těsta. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem, dochutíme skořicí, cukrem a pod.
2
Pečeme v troubě při 170°C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    3. 10. 2016 14:54

    U nás se po bábovce hned zaprášilo, naprosto úžasná, vláčná, můžu jenom doporučit :-)

  • Láda
    Láda |

    28. 4. 2016 16:19

    Je to bábovka nebo jsou to buchty?

  • hana
    hana |

    28. 4. 2016 16:16

    Nevím jak někdo může pořád psát místo bábovka buchta.To m i připadá že sem píšou samý gumy..

  • hana
    hana |

    28. 4. 2016 16:16

    Nevím jak někdo může pořád psát místo bábovka buchta.To m i připadá že sem píšou samý gumy..

  • Miriam
    Miriam |

    25. 10. 2014 09:44

    Mohu udělat z hladké mouky? Dekuji

  • Corrie
    Corrie |

    21. 9. 2013 19:11

    Recept dobrej, ale já prostě neumím péct :-[ Manželovi chutnala, mně moc ne - přišla mi taková moc olejová.. Nevím, jestli neumím odměřit půl kelímku 8-) Ale jinak dobrý ;-)

  • neregistrovaná
    neregistrovaná |

    13. 6. 2013 08:42

    prosim ten puding vařený nebo sypaný? Diky za odpoveď.

  • Peťa A.
    Peťa A. |

    12. 6. 2013 23:10

    Vynikající :-) Kdo ochutnal, moc chválil ;-)

  • petrhejl
    petrhejl |

    19. 10. 2012 12:31

    Moc dobré. Pekla jsem jako bábovku. Přidala jsem místo kakaa rozpuštěnou 91% hořkou čokoládu, o půlku víc smetany a cukru (lze i med). A myslím, že se fakt povedla.

  • Bashan
    Bashan |

    24. 6. 2012 14:43

    Je jedno jaký kelímek použijete, protože všechny ingredience odměřujete ve stejném kelímku. Já odměřuju v kelímku od smetany.

  • LenkaN26
    LenkaN26 |

    5. 5. 2012 16:34

    Výborná, jednoduchá buchta, dělala jsem přesně podle receptu, vylila na plech vyložený pečicím papírem, pokladla kájenými sterilovanými broskvemi, posypala mandlovými lupínky a nemělo to chybu :-)

  • Jaroslava
    Jaroslava |

    2. 5. 2012 21:28

    Dekuji za tento vyborny, jednoduchy recept. Pouzila jsem variantu rychle babovky. Misto vanilkoveho pudinku jsem pouzila cokoladovy a pridala jsem konzervovane broskve nakrajene na kousky. Pekla jsem ve vyhrate troube na 170°C asi 45 minut.

  • jafin
    jafin |

    14. 3. 2012 15:26

    Taky jsem upekla s jahodovým¨kompotem,vážně moc dobrá..o))

  • KvětaŠ
    KvětaŠ |

    14. 3. 2012 14:21

    děkuji za odpověď, neumím číst.

  • MartikK
    MartikK |

    13. 3. 2012 22:45

    Já jsem použila Jihočeskou zakysanou smetanu od Madety. Kelímek má objem cca 250 ml.

  • KvětaŠ
    KvětaŠ |

    13. 3. 2012 21:49

    prosím, upřesněte - 1 kelímek je co? kolik?jaký? děkuji

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2012 20:22

    Pekla jsem "bábovkovou" variantu s vanilkovým pudinkem. Do těsta jsem přidala kandované ovoce. Moc dobrá, jen možná trošku ubrat cukr, zvlášť pokud se těsto použije pro ovocný koláč.

  • paviocko
    paviocko |

    12. 3. 2012 19:21

    Nějak jsem se překoukla a dala tam trochu víc oleje, takže nic moc :-( Ale určitě vyzkouším znovu, když tu na ní všichni pějete chválu!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 3. 2012 13:08

    Chtěla jsem se zeptat,dá se něčím nahradit zakysaná smetana...Myslím,třeba jogurtem nebo tak nějak?? :-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 3. 2012 13:08

    Chtěla jsem se zeptat,dá se něčím nahradit zakysaná smetana...Myslím,třeba jogurtem nebo tak nějak?? :-)

  • pepibubu
    pepibubu |

    7. 3. 2012 07:45

    Výborná buchta, která se nedožila rána a dnes ji budu s mírnou obměnou péct znova (včera jsem do ní dala kakao, dneska asi karamelový pudink) S klidem zapomenu na klasickoiu bábovku ze zakysané smetany - proč se "namáhat" se šleháním sněhu, rvát někam 6 vajec a odvažovat, když tu je takhle skvělý recept :-)

  • Bashan
    Bashan |

    13. 11. 2011 14:12

    Do bábovky ještě přidávám vanilkový puding ... ;-)

Abecední seznam: