Husa v šouletu

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g hrách
    • 1
      hrst majoránka sušená
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina
    • 200
      g kroupy
    • 4
      ks husa stehna
    • 200
      g cizrna
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 4
      lžíce husí sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a dopečte asi 30 minut dozlatova. Mezitím uvařte v osolené vodě luštěniny a sceďte. V hluboké pánvi na zbytku sádla orestujte nadrobno nakrájenou slaninu s cibulí a česnekem, přisypte lušteniny, majoránku a dochuťte solí a pepřem. Rozložte v pekáčku, přidejte stehna a 10 minut zapékejte.

RADA: Svatomartinská husa: jak jí připravit, aby chutnala dokonale

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.