977
Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit... více o Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se... více o Slavnostní zapečené tortellini
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením.... více o Tvarohové brambory - zapečené
Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do... více o Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
Špek s drobně pokrájenou cibulí orestujeme dozlatova.Maso pokrájíme na kostky, osolíme a také orestujeme na cibuli se špekem dozlatova. Až se šťáva... více o Hovězí zázvorový guláš
Telecí maso pokrájíme na 2 cm kousky. Do hrnce dáme lžíci oleje, pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, pak osmažíme i maso. Přidáme víno (nebo... více o Masové kostky se žampiony
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu... více o Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy. Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,... více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem... více o Kváskový chleba základní
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme odpovídající... více o Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Zapékací mističku si vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dno i boky vyložíme slaninou. Vařené oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe na... více o Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme... více o Plněné žampiony špenátem
Opláchnuté maso vložíme do hrnce zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po chvilce přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a spolu... více o Zapečená králičí haše
Piškoty si pomeleme nebo rozmixujeme společně s 250 g kompotovaných meruněk a dáme do mísy. Přidáme vanilkové cukry a tolik šťávy, aby nám při... více o Meruňkový závin
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném... více o Zapečené těstoviny alla parmigiana
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na 4cm kousky. Vývar prohřejte v hrnci, vsypte rebarboru a na mírném plameni pod pokličkou asi 5 minut... více o Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem... více o Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky. Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme... více o Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku s plátky žampionů, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a... více o Pstruh s žampiony
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a... více o Zapečený lilek 3
Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou zapékací formu o průměru asi 20 cm lehce vymazejte tukem a pak pokryjte pečicím papírem (pečená ricotta se vám... více o Zapečená ricotta s olivami
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek... více o Debrecínské závitky
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného... více o Čínské jarní závitky
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se štávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na... více o Melounovo-zázvorový fizz
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs... více o Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2... více o Guláš s houbami a zázvorem
Droždí rozpustíme ve vlažné smetaně s cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku a špetku soli prosejeme do mísy a přidáme vejce a... více o Zavináče se škvarky
Rebarboru oloupeme, pokrájíme a 0,5 dcl vody krátce podusíme spolu se skořicí. Do podušené rebarbory vmícháme drcené piškoty, cukr dle chuti a... více o Banánový závin s rebarborou
Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná... více o Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého... více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou
Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca... více o Dršťková polévka z vepřových žaludků
Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar), přidáme plátky... více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Všechny saláty dobře vypereme, necháme okapat a pak natrháme do mísy na menší kousky. Ředkvičky, mrkev a rajčata pokrájíme na plátky. Vše smícháme... více o Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou
Cibuli, mrkev, česnek a řapík celeru umixujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, klobásu nakrajíme na kousky. Na plátek šunky položíme plátek masa,... více o Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce
Žampiony vydlabeme (stačí jen vyndat nožičku) a naplníme na jemno nastrouhanou nivou. Zabalíme do slaniny. Dle potřeby použijeme párátka. Smažíme nebo... více o Žampiony s nivou ve slaninovém kabátku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme vychladnout. Zeleninu použijeme dle vlastního výběru.... více o Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na malé kousky. V míse smícháme uvařené... více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený... více o Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou... více o Zapékaný květák s bešamelem
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co... více o Zapečený mangold s bramborem
Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, používáme i nožičku. Naložíme je do zbývajících ingrediencí, aby zmenšily svůj objem a pustily vodu. Na... více o Čínské žampiony
Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a... více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony
Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat.... více o Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy
Kuřecí prsa očistíme, uděláme do nich opatrně hluboký zářez(kapsu), osolíme je a opepříme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme na... více o Paprikové kapsy s žampiony
Oloupeme a nakrájíme brambory na plátky. Nakrájíme cibuli na kroužky + pórek. Nastrouháme si cihlu a nivu. Kuřecí maso si naložíme do marinády (dle... více o Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem
Květák očistíme, opláchneme, rozdělíme na růžičky střední velikosti a uvaříme do poloměkka na páře. Vychladlý květák smícháme s rýží, přidáme... více o Zapečený květák s rýží, gorgonzolou a parmezánem
Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí filety omyjeme,... více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob.... více o Guláš v hnízdě zapečený
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Česnek nevyschne a dá se dobře loupat, když ho doma rozeberete na jednotlivé stroužky, uložíte… Celý článek
Ananas je vynikající exotické ovoce, které pořídíme v každém supermarketu. A není ani drahý.… Celý článek
Chuť čerstvých hub nic nenahradí a žampiony jsou dnes už běžně dostupné v každém supermarketu.… Celý článek
Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Určitě se to často stává i vám, že vám doma zůstávají starší rohlíky, housky a chléb, které už… Celý článek
Asi to moc dobře znáte. Chcete namazat chléb máslem, jenže to je z lednice tvrdé tak, že se… Celý článek
Potřebujete do pečení na jemno nasekat ořechy, oříšky, mandle a podobně? Vezměte si na pomoc… Celý článek
Není nad domácí sušenky. Jsou křehké, chutné a skvěle chutnají. Jejich příprava není vůbec… Celý článek
Nic nebylo nalezeno